Hevijätti vakavan asian äärellä – uutta Metallicaa linjoilla!

Yhtye muistuttaa, ettei kukaan ole yksin.

20.01.2023

Metallica yllätti julkaisemalla toisen maistiaisen huhtikuussa julkaistavalta 72 Seasons -albumiltaan. Siinä missä marraskuussa ilmestynyt ensimmäinen single Lux Æterna esitteli pirteää rässirellestystä, ollaan nyt vakavamman meiningin äärellä.

Uusi sinkku on nimeltään Screaming Suicide. Viisi ja puoliminuuttisessa kappaleessa vauhtia on edelleen kohtuullisesti, mutta sanoma on tummempi. Biisin taustoista kerrotaan, että yhtye halusi rikkoa itsemurha-sanaan liittyviä tabuja.

”Tarkoituksena on puhua ääneen pimeydestä, jota tunnemme sisällämme. On naurettavaa ajatella, että tällaiset tuntemukset pitäisi kieltää. Uskon, että useimmat ihmiset ovat ajatelleet sitä jossain vaiheessa elämäänsä”, laulaja-kitaristi James Hetfield kertoo kappaleesta.

”Kohdatakseen sen on sanottava sanomaton. Näistä kokemuksista pitäisi pystyä puhumaan. Et ole yksin.”

Hetfieldin, Lars Ulrichin ja Robert Trujillon kirjoittaman biisin kylkeen on julkaistu musiikkivideo. Pätkä on kuvattu Los Angelesissa marraskuussa, ja sen on ohjannut Lux Æterna -videon tapaan Tim Saccenti.

Metallica esiintyy Suomessa ensi vuonna osana mittavaa maailmankiertuettaan. Yhtye nähdään Helsingin Olympiastadionilla 7. ja 9. kesäkuuta 2024. Liput ovat menneet erittäin hyvin kaupaksi, ja jäljellä näyttäisi olevan enää kahden päivän kenttälippuja erikoislippujen lisäksi.

Kuuntele uusi single ja katso video alta.

Lisää luettavaa