House-vaikutteista musiikkia tekevä Nelli Milan kääntyy kohti kerronnallisempaa ja herkempää ilmaisua

Uusi biisi PMS julkaistiin eilen.

Nelli Milanin lokakuussa ilmestynyt Levottomat Luut I saa jatkoa 18.2., jota eilen Johanna Kustannuksen kautta julkaistu PMS-kappale ennakoi. Siinä missä kahdessa osassa julkaistavan albumin ensimmäinen puolisko oli vahvasti house-vaikutteinen ja liikuskeli kiehtovasti eskapistissa ja öisissä tunnelmissa, tulee Levottomat Luut II ilmentämään artistin popimpaa puolta. Kerronnallisempaa ja osittain herkempää ilmaisua edustava kokonaisuus tulee keskittymään ensimmäistä osiotaan enemmän kipuiluun ja melankoliaan.

PMS onkin oiva ensilohkaisu tulevalta levyltä, sillä sen myötä Levottomat Luut I -kokonaisuuden tanssittavaan tasabiittiin ja syvällä värähtelevään konemusasykkeeseen tottunut kuuntelija saa kertaheitolla mielikuvan siitä, kuinka tyystin erilaisissa tunnelmissa uudella levyllä mahdollisesti tullaan liikkumaan. PMS on suorastaan reggae-henkisen letkeästi keinuva rallattelu, joka kuitenkin c-osiollaan tempaisee maton jalkojen alta kiihtyessään katarttiseen reivaamiseen soveltuvaksi sykepiikiksi.

“PMS kertoo parisuhdekriisistä”, Nelli Milan tiivistää. “Tai ei ehkä vielä ihan kriisistä, mutta siitä hetkestä kun alat olla aika kypsä ja kaikki merkit viittaavat siihen, että pitäisi päästää irti. Tämä on ehkä aika ärsyttävä lallattelubiisi raastavasta tilanteesta – halusin alleviivata päänsisäistä ristiriitaa kepeän musiikin ja surullisen tekstin kontrastilla sekä yllättävällä, jopa väkivaltaisen aggressiivisella c-osalla. Aikamoista vuoristorataahan ne fiilikset ovat.”

Kappale ilmentää osuvasti sitä, kuinka suhteen loppumetreillä täysin triviaalit asiat voivat kasvaa raivostuttavan turhauttaviksi ja todellista kokoaan paljon mittavammiksi: siinä vaiheessa kun toisen tapa pelata pleikkaria tai murustella leipää saavat verenpaineen kohoamaan, voi tosiaan olla paikallaan tarkastella suhteen mielekkyyttä. PMS on samaistuttava ja surullinen, sekä eropäätöksen reunamilla keikkuessaan tavallaan traaginen, mutta toisaalta arkisen inhimillinen.

Musiikillisesti kappale on kuitenkin kutkuttavan mielenkiintoinen ensivilkaisu tulevaan, popimpaan Nelli Milaniin – kuinkahan monta valttikorttia tällä omat biisinsä tuottavalla monipuolisella musiikintekijällä vielä on hihassaan?

Kuuntele PMS ja katso Nelli Milanin tulevat keikkapäivämäärät alta. Tästä pääset Nelli Milanin Rumballe antamaan haastatteluun, jossa artisti kertoi muun muassa millaiset asiat alunperin inspiroivat ottamaan askeleita kohti omien kappaleiden tuottamista.

YouTube video

Keikat:
4.3. Kuudes Linja, Helsinki
26.3. Kulttuurilaboratorio, Oulu
9.4. Jyrock, Jyväskylä

Lisää luettavaa