HS: Ex-COB-jäsenet: Alexi Laiho ”sairastui niin pahoihin riippuvuuksiin ettei päässyt niistä yli”

Janne Wirman, Henkka Seppälä ja Jaska Raatikainen kertovat tänään julkaistussa Helsingin Sanomien haastattelussa heidän näkemyksensä Children of Bodomin hajoamisesta.

10.05.2022

Virallinen syy Children of Bodomin hajoamiseen oli, että Janne Wirman, Henkka Seppälä ja Jaska Raatikainen halusivat jättää kiertue-elämän perhesyistä. Näin ei ollut, kolmikko kertoo tänään julkaistussa HS:n yhteishaastattelussa.

”Vain Alexi [Laiho] antoi haastatteluja bändin hajoamisesta, ja versiot poikkesivat totuudesta”, Children of Bodomin ex-jäsenet kertovat.

Heidän mukaansa Laihon päihdeongelma eskaloitui pisteeseen, että hän menetti bändin osakeyhtiön luottamuksen. Laiho ajautui omien sanojensa mukaan ”vararikkoon” ja halusi muiden ostavan hänet ulos firmasta. Hän yritti rekisteröidä yhtyeen nimiä itselleen muiden selän takana. Laiho uhkaili jättävänsä yhtyeen ja toisinaan muita potkuilla. HS on nähnyt sähköpostikeskustelut väitteiden tueksi.

”Sairaushan niissä [viesteissä] puhuu, ei Alexi”, Wirman sanoo.

Viimeisellä Venäjän-kiertueella Laiho joi aamusta iltaan, lääkitsi itseään kodeiinilla ja valiumilla, ja poikkesi rutiineistaan jättämällä lämmittelyn väliin ennen lavalle menoa. Keikat olivat sen mukaisia ja kiertuehenkilökunta ehdotti kiertueen keskeyttämistä.

Rundin jälkeen bändi toteutti Laihon toiveen ja osti hänet ulos yhtiöstä. Jäähyväiskeikat Suomessa Laiho hoiti selvinpäin.

HS:n artikkelissa Laihon sisko Anna kertoo yrittäneensä järjestää veljelleen ammattiapua hänen elämänkumppaninsa Kelli Wright-Laihon kanssa. Turhaan.

”Hänellä oli omat demoninsa, joita vastaan hän halusi taistella yksin.”

Laiho kuoli joulukuussa 2020 maksan rasvarappeutuman ja haiman sidekudostumisen johdosta. Elimistöstä löytyi myös opioideja.

Lisää luettavaa