HS: Festivaaleille ei voi jatkossa salakuljettaa viinaa – Munaviski ja tissiliivijäger pian historiaa uuden teknologian takia?

Eiköhän sitä silti keinot keksitä.

Helsingin Sanomat kertoo sivuillaan, että helsinkiläinen Asqella Oy on kehittänyt laitteen, jonka avulla festivaalialueille salakuljetut omat viinapullot ovat pian historiaa.

”Helsinkiläisen Asqella Oy:n alimillimetritekniikkaan perustuva Argon-kamera skannaa festarikansaa heidän kulkiessaan laitteen ohi. Argon on lähes kaksimetrinen, kaksisataakiloinen mustanhopea jättikamera”, artikkelissa kerrotaan ja jatketaan:

”Argon-kamera toimii sata kertaa pidemmillä aallonpituuksilla kuin perinteinen lämpökamera. Siitä syystä vaatemateriaalit näyttäytyvät kokonaan läpinäkyvinä. Juuri tähän perustuu Argon-kameran kyky paljastaa vaatteiden alla salakuljetetut esineet. Jos vaatteiden alla piilossa oleva esine estää lämpöä heijastumasta, se piirtyy kameran kuvaan tummana alueena.”

Laitetta käytetään tänä vuonna Ruisrockissa.

Uutisen mukaan sydämentahdistimia, tekoniveliä tai muita ihon alaisia asioita uusi teknologia ei havaitse. Kovimmat omaa viinaa festivaalialueille salakuljettavat kundit ja mimmit joutuvat siis kiinni jäämisen pelossa jatkossa tunkemaan omat pikkuviinapullonsa tiukasti sinne, minne aurinko ei paista.

Ennustammekin jatkossa ennätyspitkiä jonoja festivaalialueiden bajamajoihin heti sisäänpääsyn jälkeen. Pinnistää pinnistää!

Toinen vaihtoehto on tietenkin kantaa viinat festivaalialueelle jo ennakkoon, haudata ne maahan ja toivoa, ettei mikään festivaalikoju rakenna juuri sen oman viinakätkön päälle myyntikojua.

Näin ei ole käynyt siis meille, mutta kaverille.

Helsingin Sanomien uutisen voit lukea täältä.