Huomasitko jo uuden Spotify-toiminnon? – vihasisältö ja artistien rikossyytteet ajoivat suoratoistopalvelun lisäämään uuden ominaisuuden

Suoratoistopalvelussa on nyt mahdollista poistaa artisteja kuuntelusta.

Spotify

Spotify on lisännyt palveluunsa toiminnon, jolla käyttäjät voivat piilottaa artisteja ja yhtyeitä käyttäjätililtään.

Uusi ”Älä soita tätä” -painike löytyy tällä hetkellä ainoastaan mobiililaitteilla, mutta siirtää tiedon valinnasta myös muihin laitteisiin. Oikean yläkulman valikosta löytyvä valinta poistaa kyseisen esittäjän tuotannon käyttäjän henkilökohtaisista ja kuratoiduista soittolistoista kuin myös listoilta ja Spotify-radiosta.

Valinta ei ole lopullinen,  sillä valinnan voi peruuttaa samasta valikosta milloin tahansa. Esittäjä ja kappaleet näkyy kuitenkin edelleen hauissa ja soittolistoilla, mutta Spotify vain jättää ne soittamatta.

Uusi toiminto on suoraa seurausta viime vuotiselle Spotifyn vihasisällön estolle sekä muun muassa sosiaalisen median #MuteRKelly-kampanjalle poistaa R. Kellyn tuotanto suoratoistosta seksuaalirikossyytteiden vuoksi. Vihasisällön esto poisti muun muassa R. Kellyn ja Xxxtentacionin tuotannon Spotifyn omilta soittolistoilta sekä algoritmien luomilta soittolistoilta.

”Emme sensuroi sisältöä artistin tai taiteilijan käytöksen takia, mutta haluamme palvelumme päätösten – sen mitä ohjelmoimme siihen – edustavan arvojamme.” Spotifyn edustaja sanoi vihasisällön poiston yhteydessä. Esto aiheutti kuitenkin vastalauseita ja se kumottiin pian.

Toimitusjohtaja Daniel Ek sanoi yhtiön lähestyneen asiaa väärällä tavalla: ”Tarkoituksena oli, ettei palvelussamme olisi vihapuhetta. Siinä ei missään vaiheessa ollut tarkoituksena rangaista vain yhtä artistia  tai edes nimetä yksittäisiä artisteja.”