Hyväntuulinen, -tyylinen ja -tuoksuinen – haastattelussa Janne Masalin

Masalin julkaisi juuri uuden singlen.

Miikka Pirinen

Janne Masalin julkaisi viime vuonna Yhdessä olemme alasti -albumin. Nyt Masalin on julkaissut uuden singlen. Kun päätyy paikalleen -kappaleen on kuvailtu sopivan rakastuneille tai sitä kaipaaville ja siltä se eittämättä kuulostaakin. Menevä biisi kannattaa ehdottomasti kuunnella.

Artisti itse haluaa haastattelussa heittää pallon kuulijalle ja paljastaa tärkeimmän motivaattorinsa. Tsekkaa uusi single alta ja tarkasta intohimoisen muusikon mietteet.

Kuka on Janne Masalin?
”Hyväntuulinen, -tyylinen ja -tuoksuinen sanaseppo, Vallilan kolein kundi ja mageempi ku tikkari. (Taidan vaihtaa tän tekstin nyt Tinderiin).”

Mistä uusi biisi kertoo?
”Eiks lyriikoiden selittäminen ole vähän sama kuin selittäisi runon? Se on siinä jo parhaassa mahdollisessa muodossa ja selventäminen lähinnä vesittää kuulijan tulkintaa. Kuulijahan on aina myös oikeessa, joten mun pyrkimyksillä ei oikeastaan ole väliä, nyt kun biisi on julkaistu. Mistä se sun mielestä kertoo? Kiinnostais kuulla!”

Julkaisit viime vuonna albumin, minkälainen tunne siitä levystä jäi?
”Teen just oman maun mukaista musaa, mut toivon sen päätyvän mahdollisimman laajaan käyttöön ja näin ikään ku yhteiseksi omaisuudeksi. Levyn julkaisun myötä biisit on alkanut yleensä keikkojen, festareiden ja kesäisten yöfillarointien myötä luomaan yhteisiä muistoja, jolloin ne on lunastaneet paikkansa ja tarkoituksensa. Näin on nytkin varmasti jossain määrin käyny, mut kulkutaudin takia oon siitä ainakin huonommin kartalla.”

”Sinänsä helvetin hyvä fiilis siitä mitä oon kuullu!! Moni on tunnistanu itsensä, samaistuneet, saaneet jonkinlaista reflektiota tilanteisiinsa ja lohtuakin. Esimerkiksi Tuuliajolla on ollu monelle biisi, joka on armollisesti nimennyt heidän tapansa olla ja toimia. On sitä imartelevasti kutsuttu myös ajankuvaksi. Eräällä sisarusparilla vuoden kuunnelluin biisi oli Tahdon mennä sinne missä naiset riisuu vaatteitaan, joka tuli heille itselleenkin yllätyksenä. Tämmönen palaute on mulle kaikkein tärkein motivaattori!”

Onko tänä vuonna odotettavissa uutta levyä?
”Ehkä ens vuonna. Oon ensisijaisesti kiinnostunut keikoista, ja nyt ku keikkasetti on läjässä, niin julkaisen lungisti biisi kerrallaan. Nyt keväällä kelasin julkaista biisin ja syksyl sit lisää.”