Ikuisuuden yhteistyötä tehneet Kid Cudi ja Kanye West julkaisivat viimein yhteislevyn – mukana esimerkiksi Kurt Cobain -sample

Lapset näkevät haamuja.

10.06.2018

Kanye Westin edellisestä albumista Ye ei ole vierähtänyt kuin viikko, kun uusi levy on jo julkaistu. Tällä kertaa kyseessä on yhteislevy Kid Cudin kanssa, jota fanit ovat varmasti osanneet odottaa vuosikaudet, Kid Cudi on ollut yksi näkyvimmistä hahmoista Westin rinnalla hänen koko uransa aikana. Kid Cudi on paitsi ollut vierailevana artistina useissa eri kappaleissa, niin varsinaisena vierailijana kuin taustalaulajana, mutta myös kirjoitellut osan Kanye Westin koukuista.

Samoin tavoin Cudi on tietysti saanut pontta omalle uralleen yhteistyöstä Westin kanssa.

Kanye Westin ja Kid Cudin muodostama duo on nimeltään Kids See Ghosts ja sitä on valmisteltu jo pidempi tovi. Saman nimisen levyn kansitaiteesta vastaa japanilainen taiteilija Takashi Murakami.

Kuten Kanye Westin levytyksillä yleensä, niin myös tällä levyllä on hyvin mielenkiintoisia sampleja. Kid Cudin näkökulmasta kiinnostavimpana on sample Kurt Cobainin Burn The Rain -kappaleesta, jota kuullaan Cudi Montage -kappaleella.

Levy on hyvin Kid Cudin materiaalin tyylinen ja mukana on paljon säveltäjiä, jotka ovat pitkään tehneet yhteistyötä Cudin kanssa, kuten Plain Pat ja Dot Da Genius. Levyllä kuullaan myös Andre 3000:n tuotantoa ja sillä vierailee esimerkiksi Pusha T ja Yasiin Bey.

Harmillisesti ainakin Spotifyyn julkaistiin levy aluksi väärässsä biisijärjestyksessä. Korjausliikkeen jälkeen levystä on nyt kaksi eri järjestyksen omaavaa versiota Spotifyssa.

Oikea biisijärjestys on seuraava:

1. Feel the Love
2. Fire
3. 4th Dimension
4. Freeee (Ghost Town, Pt. 2)
5. Reborn
6. Kids See Ghosts
7. Cudi Montage

Lisää luettavaa