IL: Kohujen keskellä ollut kotimainen keikka- ja festivaalijärjestäjä RH Entertainment yrityssaneeraukseen

RH Entertainment on vaikeuksissa.

05.10.2022

Iltalehti kertoo sivuillaan, miten keikkajärjestäjä RH Entertainment on hakeutunut yrityssaneeraukseen.

Iltalehden mukaan hakemus on jätetty Pirkanmaan käräjäoikeuteen maanantaina 3. lokakuuta.

”Maksuvalmiuden nopean muutoksen taustalla on monien tapahtumien summa ja yleinen epävarma tilanne. Yhtiö teki isoja artistikiinnityksiä kesälle 2022, jotka eivät myyneet odotusten mukaisesti. Yhtiö joutui myös perumaan tapahtumia itsestään riippumattomista syistä”, Yrityksen toimitusjohtaja Riki Huhtala kertoo sähköpostitse Iltalehdelle.

RH Entertainmentin on määrä tuoda 50 Cent neljälle keikalle Suomeen ensi kuussa. Niiden toteutumisesta ei ole vielä tietoa.

Tuomioistuin ei ole vielä käsitellyt hakemusta yrityssaneerauksesta.

Wikipedia määrittelee yrityssaneerauksen seuraavasti:

”Yrityssaneeraus eli velkasaneeraus on tuomioistuimen hyväksymä toimenpide, jolla tervehdytetään ylivelkaantuneen oikeushenkilön toiminta. Yrityssaneeraukseen hakeutuminen on usein vaihtoehto konkurssille.”

Iltalehden uutisen löydät täältä.

Myös Helsingin Sanomat on käsitellyt RH Entertainmentin tilannetta täällä. HS nostaa esiin kesän Suomen Kuvalehden jutun, jossa kerrottiin RH Entertainmentin monista ongelmista. Monia RH Entertainmentin järjestämiä yksittäisiä keikkoja ja kokonaisia festivaaleja jouduttiin perumaan.

Esimerkiksi Pietarsaari Open Air peruttiin vain pari tuntia ennen, kuin sen oli määrä alkaa. Kerroimme tuolloin asiasta täällä.

”Peruutuksen syy on RH Entertainment Oy:n jo vuosia ongelmitta käyttäneen alihankkijan toimittama esiintymislava, joka ei täytä turvallisuusvaatimuksia. Lavan puutteita yritettiin päivän aikana korjata, mutta valitettavasti aika loppui kesken eikä tapahtumajärjestäjälle jäänyt muuta vaihtoehtoa, kun perua koko tapahtuma”, festivaali tiedotti tuolloin sosiaalisen median kanavissaan.

Lisää luettavaa