Ilmiömäinen vaihtoehtomusiikin festivaali palaa Turkuun taas heinäkuussa

Vanhankaupungin sisäpihoilla tapahtuu!

24.03.2023

Vaihtoehtomusiikin kulttifestari Ilmiö järjestetään Turun Vanhankaupungin sisäpihoilla taas tulevana kesänä, 21.-22. heinäkuuta.

Kaikille vapaassa tapahtumassa kuullaan trooppisia soundeja Ruotsista, kotimaan ajankohtaisia musiikki-ilmiöitä sekä
vielä tuntemattomia timatteja, joista et ole luultavasti aiemmin kuullutkaan. Ohjelmistosta löytyy esiintyjiä laidasta laitaan.
Kansainvälisinä kiinnityksinä nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva multi-instrumentalisti Stuzzi sekä rytmistä mielenmaisemamusiikkia soittava Horseface. Viikonloppuna vauhdin huumasta huolehtivat muun muassa paikallinen progesuuruus Sammal, kotimaisen klubimusiikin kärkinimiin noussut Detalji sekä kansainvälistäkin huomiota kerännyt viuluvirtuoosi Elia Lombardini. Jazzimpia sävyjä ohjelmaan tuovat Katu Kaiku ja Samanna.

“Varsinaisia pääesiintyjiä ILMIÖssä ei ole vaan ohjelma on mielestämme kauttaaltaan todella freesi ja tasavahva”, kommentoi ohjelmatuottaja Antti Yli-Halla.

Ilmiö on viime vuoden tapaan pääsymaksuton ja lauantai-iltapäiväksi alueelle pääsee myös pienten lasten kanssa. Festivaalin ohjelmiston on määrä täydentyä vielä kevään mittaan monitaideohjelmalla sekä Taiteen talon kellarin ohjelmalla, jonka kuratoivat paikalliset järjestöt Freshcode ry ja Tyemyy ry. Aiemmin hiljenneet Vanhankaupungin pihat herättää henkiin ILMIÖ ja H2Ö-festivaaleista tunnettu Umlaut-osuuskunta.

Lisää tapahtumasta ja sen ohjelmistosta voi lueskella Ilmiön omilta sivuilta.

Lisää luettavaa