”Intohimo musiikin tekemiseen ja räppäämiseen sai palaamaan” – Pijall julkaisee uuden levyn

Eilen Facebookiin ilmestynyt Pijall is back -artistiprofiili aiheutti Rumban toimituksessa farkkupyykkiä. Nyt kotimaisen ug-räpin pioneerin paluusta on tarjolla lisäinfoa.

Ceebrolistics-mies julkaisee työnimeä Kaksikymmentä tottelevan paluulevynsä Monspin kautta ensi vuonna. Sen tarkempaa tietoa julkaisupäivästä ei ole, mutta Tuntematon sotilas -sinkkua ei kuulemma tarvitse kauaa odotella.

”Käännyttyäni muslimiksi ja aviouduttani tunsin, että oli aika jättää musabisnekset, ja keskittyä oman itsen hoitoon. Olin sen verran huonossa hapessa psyykkisesti, että se oli aika ottaa huomioon. Olen viime vuodet työskennellyt henkisten harjoitusten ja parisuhteen kanssa Vuosaaren perukoilla, kaukana keskustasta. Aika luonnon ja hiljaisuuden parissa on ollut freesaavaa”, Pijall kertoo.

”Intohimo musiikin tekemiseen ja räppäämiseen sai palaamaan. Tuntui myös että on taas hyvä hengailla vanhojen tuttujen kanssa musiikin parissa, vastapainoksi yksinkertaiselle ja hieman yksinäiselle elämäntyylille.”

Kuten levyn ja singlen nimistä voi päätellä, on esityskielenä tällä kertaa suomi.

”Se tuntui luonnolliselta valinnalta, englanniksi en ole kirjoitellut vähään aikaan. Suomeksi taas olen rustaillut runoja islamiin tulemiseni aikana. Kirjoittajaminäni on kotimaan kielellä vahvempi ja luontaisempi tällä hetkellä.”

Levyn tuotannosta vastaavat Pijallin lisäksi Kalifornia-Keke, Rudy Kulmala, Tomorrow Kollektiivi, Sipulijaska, Pinewoods, Superjanne, Elias Rosewood ja Tes La Rok. Mikrofonin varteen on kutsuttu vierailemaan ainakin Thono Slono, Asa, Iwere ja Kesken.