Itävaltalainen metalliyhtye lopettaa Ukrainan sodan vuoksi – ”Meitä kutsutaan venäläisiksi terroristeiksi ja venäjämielisiksi, vaikka edustamme päinvastaista”

Russkaja on joutunut maalitauluksi internetissä.

04.02.2023

Itävaltalainen metallia, punkia, skata ja polkkaa yhdistelevä Russkaja lopettaa. Ilmoitus tulee erikoiseen saumaan, sillä 18 vuotta pystyssä ollut yhtye julkaisi uuden Turbo Polka Party -levyn tämän viikon perjantaina.

Venäläisistä, saksalaisista, itävaltalaisista, italialaisista ja ukrainalaisista jäsenistä koostuva yhtye kertoo sometileillään julkaisemassaan tiedotteessa, että bändin toiminnan jatkaminen on mahdotonta Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Neuvostosymboliikan, slaavilaisten kliseiden ja venäjän kielen satiirinen käyttö ovat kuuluneet vahvasti Russkajan imagoon.

”Tämä bändi on nimeltään Russkaja (suom. venäläinen) ja se pohjautuu vahvasti noihin asioihin. Laulajamme syntyi Venäjällä ja hänet tuotiin Itävaltaan yli 30 vuotta sitten. Bändin musiikissa on asioita, jotka olivat ennen hauskoja, mutta nyt vain karvaita. Emme voi enää nousta lavalle tuntematta kitkeryyttä jokaisella soittamallamme nuotilla. Sanoituksillamme on nyt aivan erilainen kaiku, eikä yksikään bändin jäsenistä halua edustaa tätä sanomaa näinä aikoina, kun se yhdistetään sotaan, kuolemaan, rikoksiin ja verenvuodatukseen”, yhtye kirjoittaa.

Russkaja kertoo tiedotteessa yrittäneensä puolustautua ja kertoa olevansa rauhan ja yhtenäisyyden puolella. Yhtye on kuitenkin ymmärtänyt, ettei sota tule loppumaan lähiaikoina ja vaikka tulisikin, Venäjän maine on mennyttä iäksi.

”Russkajasta on tullut maalitaulu internetissä. Olemme paskamyrskyn kohteena joka päivä ja jokaisen uuden julkaisemamme kappaleen myötä. Meitä kutsutaan venäläisiksi terroristeiksi ja venäjämielisiksi, vaikka edustamme aivan päinvastaista. Välitämme myös omasta ja henkilökuntamme turvallisuudesta, emmekä halua ottaa riskiä, että jotain väkivaltaista tapahtuu ollessamme kiertueella.”

”Tämä päätös on hyvin, hyvin surullinen meille kaikille, mutta emme näe enää muuta vaihtoehtoa sen jälkeen, mitä tapahtui 24. helmikuuta 2022.”

Voit lukea koko päivityksen tästä linkistä.

Lisää luettavaa