Jälleen suomalaistuottaja valtavassa valokeilassa –  Jonas W. Karlsson ollut tekemässä John Legendin uutta singleä

Onko torilla tilaa? Suomalaista osaamista varsin isolla näyttämöllä.

John Legend on yksi modernin pop-musiikin isoimmista tähdistä. Tänään laulaja on julkaissut seitsemännen studioalbuminsa Bigger Love ja se on suomalaisittain varsin mielenkiintoinen. Levyltä on irrotettu uusimmaksi singleksi U Move, I Move -kappale, jolla vierailee Jhene Aiko. Kappaletta on ollut tekemässä suomalainen Jonas W. Karlsson.

Sen lisäksi, että Karlsson on ollut tekemässä kappaleita monille muille kotimaisille artisteille, moni muistaa hänet Elokuu-yhtyeen riveistä.

Karlsson on merkattu Legendin kappaleen ainoaksi tuottajaksi. Hänen lisäkseen biisiä ovat kirjoittaneet Legend itse, sekä Michael Gregory Bywaters ja Trey Campbell. Käytännössä single tarkoittaa John Legendin kohdalla todennäköistä radiosoittoa ja sitä, että se on suunnattu suoratoistolistoille globaalisti ympäri maapalloa.

Tämä on varmasti valtava näytönpaikka Karlssonille, mutta samalla osoitus siitä, että suomalaisilla porskuttaa mainstream-musiikin saralla vahvasti. Kerroimme hiljattain suomalaiskaksikon yhteistyöstä DaBabyn kanssa ja Tiina Vainikaisesta, joka oli kirjoittamassa KSI:n kappaletta. Eikä pidä unohtaa Santeri ”MD$” Kauppisen ja Aleksi Asialan panoksia rapakon tapana, Teemu Brunilasta, Hank Solosta ja kumppaneista puhumattakaan.

Kokonaisuudessaan albumilla on 16 biisiä ja Aikon lisäksi monia muitakin mielenkiintoisia vierailijoita, kuten Koffee. Vahvasti uransa alkuvaiheilla soul-musiikista ammentanut Legend vaikuttaa hivenen palanneen alkuaikojensa soundeihin, mutta myös nykysoundista tuttua isoa suoraviivaista stadion-anthemia on aistittavissa monien kappaleiden kohdalla.

Jutussa mainittu Karlssonin tuottama U Move, I Move on varustettu radiosoittoa kestävällä kertosäkeellä ja on Aikon ja Legendin yhteispeliä, jossa laulajien äänet pääsevät oikeuksiinsa.

Kuuntele biisi alta. Koko albumi löytyy suoratoistopalveluista.