Järkyttävä episodi Flow’ssa: järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät artistin – ”Tapaus selvitetään perinpohjaisesti”

Flow'n hallituksen puheenjohtaja ja taiteellinen johtaja Tuomas Kallio kommentoi, että tapaus selvitetään etenkin järjestyksenvalvonnasta vastanneen yrityksen kanssa.

14.08.2017

Flow-festivaali vietettiin lauantai-illan myrskystä huolimatta pääpiirteittäin fantastisissa tunnelmissa. Tänään sosiaalisessa mediassa on kuitenkin kiertänyt kuvaus tapauksesta, joka on järkyttänyt monia.

Venäläis-dj Inga Mauer soitti lauantaina oman keikkansa Resident Advisor Front Yardilla. Vain muutamaa tuntia myöhemmin tapahtui välikohtaus, jonka seurauksena Mauer joutui putkaan ja toinen artisti, sunnuntaina esiintynyt Marie Davidson poistettiin alueelta festivaaliorganisaation edustajan estelystä huolimatta.

”Huomasin joukon järjestyksenvalvojia pitävän kirkuvaa naista aloillaan maassa. Menin lähemmäs ja huomasin hänen olevan ystäväni Inga Mauer, joka kertoi heidän raahanneen hänet väkivaltaisesti pois”, Davidson kirjoittaa päivityksessään.

”Yritin rauhoitella tilannetta ja kertoa, että olemme artisteja. Kysyin voisinko saattaa hänet hotellille. Se ei auttanut, poliisit veivät verta vuotavan ja järkyttyneen Ingan putkaan ja järjestyksenvalvojat poistivat minut alueelta käsistä pidellen. Pyysin saada ottaa yhteyttä festivaaliorganisaatioon, sillä minulla ei ollut käsitystä missä olen ja miten pääsisin hotellilleni. Järjestyksenvalvojat nauroivat minulle ja käskivät pärjäillä.”

Flow-festivaalin dj-buukkauksista vastaava Toni Rantanen kommentoi olevansa sanaton ja murtunut episodista.

”Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät 50-kiloista Inga Maueria usean miehen voimin, koska hän koitti syödä ruokansa loppuun kello 1.45. Paikalla olleet ystävät ja henkilökunta olivat sen verran peloissaan, etteivät enää jossain vaiheessa uskaltaneet mennä väliin. Jopa paikalle tulleet poliisit jatkoivat uhkaavaa käytöstä eivätkä kuunnelleet Flow-festivaalin artistikoordinaattoria ja promoottoria, vaan veivät Mauerin mukanaan”, Rantanen kirjoittaa.

Rantanen kertoo, että hänellä on asiasta videotodisteita, valokuvia ja silminnäkijöitä.

”Tämä asia viedään niin pitkälle kuin mahdollista. Olen pahoillani itseni ja festivaalin puolesta, että tällaista on päässyt tapahtumaan Suomessa vuonna 2017. Tämä tapahtuma on vastoin kaikkia periaatteita ja arvoja mitä edustana.”

Flow’n hallituksen puheenjohtaja ja taiteellinen johtaja Tuomas Kallio kommentoi tapahtunutta Rumballe:

”Flow-festivaali ei hyväksy väkivaltaa missään muodossa ja olemme shokissa ja surullisia tapahtuneesta. Tapaus selvitetään perinpohjaisesti kaikkien osapuolten kanssa, varsinkin yrityksen, joka vastasi tapahtuman järjestyksenvalvonnasta.”

Lisää luettavaa