Jatkoa Raymond Carverin novellille – ensisoitossa Rulesin kirjallisuuspoppia

Soliti julkaisee yhtyeen debyyttialbumin elokuussa.

16.06.2020

Rules on Pintandwefallista tutun Iiti Yli-Harjan ja Sarra Keppolan muodostama duo, jonka musiikki on 80-luvulle kumartavaa syntikkapoppia, jossa kuuluu kaikuja 2000-luvun alun elektronisesta indiestä. Yhtyeen sanoitukset ovat englantia ja kirjallisuutta opiskelleen Keppolan käsialaa. Ne pohjautuvat maailmankirjallisuudesta napattuihin hahmoihin ja tarjoavat uusia perspektiivejä ja antavat äänen niille, joilla lähdeteoksessa ei välttämättä sitä ollut.

Esikoissingle Kafuku’s Wife pohjautui Haruki Murakamin novelliin Drive my car. Novelli kerrotaan ainoastaan miehen näkökulmasta, joten kappale kertoo vaimon puolen tarinasta. Sitä seurasi Wendy-kappale, joka tarkasteli J. M. Barrien Peter Pan -teoksen naispäähenkilöä uudessa valossa.

Tänään ensiesityksensä Rumban sivuilla saava kolmas single on nimeltään Terry. Se pohjautuu Raymond Carverin novelliin Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta.

”Tarina, johon kappale pohjautuu, kertoo kahdesta keski-ikäisestä parista, jotka keskustelevat rakkauden eri puolista. Kappale on jatkoa Teresan ajatuksille siitä, miltä rakkaus voisi tuntua toisella kierroksella – kun ehdottoman rakkauden illuusio on särkynyt ja välinpitämättömyyden ja sitoutumisen tunteet värittävät kiintymystä. Onko tuollainen rakkaus aidompaa kuin naiivi, lapsellinen ensirakkaus, vai toisin päin?”, yhtye kertoo laulustaan.

Soliti julkaisee Rulesin debyyttialbumin 21. elokuuta.

”Albumi herättää henkiin lukuisia maailmoja. Kappaleet matkaavat muinaisesta Kreikasta napapiirin jäisten syvyyksien kautta Pohjois-Englannin nummille. Laulut pohjautuvat maailmankirjallisuuden hahmoihin, paitsi yksi, joka on napattu Suspiria-elokuvasta. Mukana on myös yksi herkullinen Nirvana-laina.”

Katso Terry-kappaleen musiikkivideo alta. Musiikkivideon on ohjannut Mari Vakkilainen, joka on toiminut myös koreografina videolla esiintyville Pina Bounce Dance Companyn tanssijoille.

Lisää luettavaa