Jazzin ja hiphopin pyhä liitto – Ricky-Tick Big Band ja suomiräppärit yhdistivät voimansa

08.03.2013

Suomijazzin eturivin tekijöistä koostuva Ricky-Tick Big Band ja räp-veteraanit Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren ovat lyöneet hynttyyt yhteen, ja perustaneet uuden Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -nimisen kokoonpanon.

Kuva: Mikko Pekkarinen

Suomen rytmimusiikkirintamalla porskutetaan eteenpäin sellaista vauhtia, että heikompia hirvittää. Vastikään amerikkalaisen Matren kanssa englanninkielisen levyn tehnyt Paleface, uuden albuminsa parissa ahkeroiva Redrama ja juuri Don Johnson Big Band -yhtyeensä kera tuoreen pitkäsoiton julkaissut Tommy Lindgren ovat perustaneet uuden Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana -nimisen kokoonpanon suomijazzin lippulaiva Ricky-Tick Big Bandin kanssa.

Jättimäinen, yhteensä 20 henkeä käsittävä ryhmä julkaisee uuden albumin keväämmällä. Uusi single Julkinen sana on kuultavissa 15.3.

Lehdistötiedotteen mukaan idea jazzin ja hiphopin liittämisestä yhteen syntyi Ricky-Tick Big Bandin kapellimestarin Valtteri Laurell Pöyhösen päässä pari vuotta sitten. Pöyhönen otti yhteyttä Palefaceen, joka innostui asiasta heti ja kehotti ottamaan vielä Lindgrenin ja Redraman mukaan.

Jazzia on toki yhdistelty hiphopiin ennenkin, ainakin pienemmässä mittakaavassa. Lienee kuitenkin perusteltua sanoa, että Ricky-Tick Big Bandin & Julkisen sanan kaltaisen superbändin menestyksen ennustamiseen ei tarvita kristallipalloa.

Lisää luettavaa