Jenkkiräppäri Action Bronson kohun keskellä: Jo toinen kevään keikka peruttu homofobisen ja misogynistisen tekstin vuoksi

Action Bronson Rumba
Brook Bobbins

Yhdysvalloissa on peruttu jo toinen räppäri Action Bronsonin keikka yliopistotapahtumassa. Ensin peruttiin Bronsonin esiintyminen George Washington Universityn Spring Fling -tapahtumassa, pian myös esiintyminen Connecticutin Trinity Collegessa.

Syynä peruutuksille ovat Action Bronsonin tekstit, joita pidetään NME:n mukaan homofobisina, transfobisina ja seksistisinä. Trinity Collegen opiskelijat keräsivät adressin, jonka ansioista artistin buukkaamisesta vastanneet opiskelijat päätyivät peruuttamaan esiintymisen.

Kohun keskiössä on Action Bronsonin vuonna 2011 äänitetty, virallisesti julkaisematon kappale Consensual Rape. Viime vuonna samaisen kappaleen aiheuttama kohu sai aikaan 37 000 ihmisen adressin räppärin keikan perumiseksi NXNE-festivaalilla Torontossa. Tuolloin adressin kerääjät kuvailivat kappaleen ”glorifioivan naisten joukkoraiskausta ja murhaamista”.

Bronson ei ole vielä ehtinyt kommentoimaan Trinity Collegen päätöstä, mutta George Washington Universityn keikan peruuntumiseen hän vastasi jo aiemmin. Bronsonin mukaan erityisesti räppäreiden oletetaan virheellisesti ilmaisevan kappaleissaan omia mielipiteitään ja uskomuksiaan.

”Mielestäni raiskaaminen ja naisiin kohdistuva väkivalta on KUVOTTAVAA”, Bronson kommentoi. ”En koskaan hyväksyisi sellaista käytöstä.”

Bronson pahoitteli kuitenkin kappaleensa aiheuttamaa mielipahaa.

”Kyseinen kappale on aiheuttanut ihmisille epämukavuutta ja kärsimystä, ja olen hyvin pahoillani siitä.”