Joel Hallikaisen lapset soittavat niin hyvää popmusiikkia, ettei isän nimeä tarvitsisi mainita, mutta mainitsimme kuitenkin – kuuntele Aamuyön Sirkusta!

Joonas Tsokkinen

Aamuyön Sirkus julkaisee Huominen-levynsä kiirastorstaina 24. maaliskuuta Drink Tonight Recordsin kautta. Melodista popmusiikkia soittavan yhtyeen debyyttilevyn kappaleista vastaavat sisarukset Oona ja Eeli Hallikainen.

”Levyllä on hyvin laajalti nuoren aikuisen tuntoja. Ympäröivästä maailmasta, ihmisyydestä, ihmissuhteista, itsensä etsimisestä ja löytämisestä. Yleiskuva on kuitenkin toiveikas ja luottava; ehkä tämä kaikki tästä jotenkin järjestyy. Huominen on täynnä mahdollisuuksia ja uusia alkuja”, Eeli kommentoi.

Kuten otsikossa seisoo, kaksikko on lauluntekijöitä toisessa polvessa, onhan heidän isänsä Joel Hallikainen. Maininta on tarpeellinen vain kuriositeettimielessä, sillä Aamuyön Sirkuksen kappalemateriaali seisoo aivan tukevasti omilla jaloillaan. Tästä syystä Rumba tarjoaa koko Huominen-albumin ennakkokuunneltavaksi.

Soittimen alapuolelta löytyy Oonan ja Eelin kappalekohtaiset kommentit.

1. Nuorena hautaan
Eeli: ”Laulussa pohditaan elämisen tarkoitusta, etsitään itseään, ja mahdollisesti löydetään. Mahdollisesti. Mahdollista saattaa olla myös, että teksti on syntynyt krapulassa.”

2. Kylmää
Eeli: ”Tekstiä kirjoittaessa en ollut enää varma kertooko kappale materialismin kyseenalaistamisesta, vai siitä miten joskus ottaa päähän kuulla radiosta samat kappaleet kuusi kertaa päivässä. Ehkä näistä molemmista ilmiöistä voi löytää yhtäläisyyksiä?”

3. Hän ja minä
Eeli: ”Kappale alkaa sanoilla ’minä ja hän’, mutta Jenni Vartiaisen jo varattua kyseinen nimi, sanat käännettin ovelasti toisinpäin. Tässä kappaleessa on ilmassa rakastumisen tunteita!”

4. Tyhjä kuori
Eeli: ”Tässäkin biisissä ollaan itsensä etsimisen aroilla. ’Mikä mun tehtävä tässä maailmassa on, ja saavutankohan koskaan sitä josta haaveilen?’ Toisaalta, jos tästä karun komeasta vartalostani puuttuisi juuri mun sielu, olisi se pelkkä tyhjä kuori.”

5. Tuli sammuttua
Eeli: ”Sarjassamme nyt kävi näin; keikalle – siis ihan katsojaksi – oltiin kovin menossa mutta toisin kävi. Ei kai siitä sitten muuta…”

6. Tie
Oona: ”Biisi kertoo itsensä hukkaamisesta. Ja siitä kuinka ankaria ihmiset osaavat olla itselleen ja kuinka väistämätöntä vanheneminen ja kasvaminen elämässä on.”

7. Huominen
Eeli: ”Siinä mielessä mielenkiintoinen teksti itselleni, että kirjotin tämän vähän kuin ’kolmannesta persoonasta’. Kuvittelin keski-ikäisen miehen istumassa yksin ruotsinlaivan baarissa käymässä monologia täyteen ladatulla tiskillä. Kaurismäki-osastoa.”

8. Disko
Eeli: ”Tälle oli vaikea keksiä nimeä, joten pikkuhiljaa se treeneissä vaan alko totella nimeä Disko meininkinsä perusteella. Elokuvana tää vois mennä genreen, romanttinen farssi.”

9. Mutka
Eeli: ”Enemmän on enemmän. On saatava kaikki. Satiirinen teos tästä aiheesta.”

10. Lyijy
Oona: ”Eräänlainen kiitoslaulu. Vilpitön ihmetys siitä miten hienoja ihmisiä on matkalleen saanut, ja kuinka harvoin siitä muistaa kiittää.”