Johnny Deppin ja Jeff Beckin väitetään varastaneen lyriikoita 60-luvun parittajalta ja rikolliselta

Asiaa selvitellään.

08.08.2022

Heinäkuussa Johnny Depp ja Jeff Beck julkaisivat yhteisalbumin nimeltä 18. Pandemian aikana äänitetty levy pitää sisällään 13 kappaletta, joista suurin osa on cover-biisejä. Muun muassa Beach Boysin, Marvin Gayen ja Velvet Undergroundin kappaleiden uudelleenversiointeja sisältävältä albumilta löytyy myös kaksi Johnny Deppin omaa kappaletta. Kerroimme asiasta täällä.

Nyt albumi on noussut valokeilaan syytösten johdosta, joiden mukaan Depp ja Beck olisivat varastaneet sanoituksia musiikkiinsa runosta, jonka tekijä on Slim Wilson -aliaksella kulkenut parittaja ja omien sanojensa mukaan huijariksi julistautunut rikollinen, joka aikoinaan istui vankilassa aseistautuneesta ryöstöstä ja murhasta.

Vuonna 1965 Wilson tapasi Bruce Jacksonin, folkloristin joka dokumentoi Wilsonin runoja ja esityksiä, jotka Jackson julkaisi kirjassaan vuonna 1974. Teos sai nimeksi Get Your Ass in the Water and Swim Like Me, ja kaksi vuotta myöhemmin ilmestyi samanniminen albumi, jolla Wilson esitti töitään.

Depp ja Beck näyttävät napanneen Sad Motherfuckin’ Parade -kappaleeseensa useamman rivin Slim Wilsonin Hobo Ben -runosta, sillä suurin osa lauseista kyseisessä kappaleessa ovat identtisiä alkuperäisen runon rivien kanssa. Missään albumin tekijätiedoissa ei kuitenkaan mainita Slim Wilsonin nimeä, vaan kappaleen kirjoittajiksi nimetään pelkästään Beck ja Depp.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Rolling Stone. The Guardianin mukaan erään tiedottajan kannanotto kuului seuraavasti: ”Olemme käymässä läpi tiedustelua koskien Sad Motherfuckin’ Parade -kappaletta Johnny Deppin ja Jeff Beckin 18-albumilla. Jos asianmukaista, tarpeelliset tekijänoikeusmaininnat tullaan lisäämään levyn kaikkiin muotoihin.”

Lisää luettavaa