Jon Hopkins saapuu konsertoimaan Musiikkitaloon

Tekno-auteur esiintyy ensemblensä kanssa.

Steve Gullick

John Hopkins konsertoi Helsingin Musiikkitalossa osana Polarity-kiertuettaan sunnuntaina 29. maaliskuuta. Pääsyliput maksavat 46–67 euroa ja niiden myynti alkaa Ticketmasterissa 13. syyskuuta.

Elektronisen musiikin suunnannäyttäjiin lukeutuvan John Hopkinsin rinnalla musisoivat kitaristi-tuottaja Leo Abrahams, viulisti-sovittaja Emma Smith ja sellisti Laura Moody. Hopkins itse istuu flyygelin ääressä. Yleensä yökerhoissa, kuten viime vuonna Ääniwallissa, esiintyvän brittiartistin Polarity-kiertue nivoo yhteen Hopkinsin musiikin vastakkaiset elementit: karkean ja hauraan.

”Olen julkaissut musiikki 18 vuoden ajan, ja vaikka noin puolet julkaisemastani on biititöntä ja meditatiivista, keikoilla olen keskittynyt ravempaan puoleen. Tämä on ensimmäinen kiertue, jolla minulla on mahdollisuus tutkiskella sekä teknompaa että meditatiivisempaa puolta musiikissani”, Hopkins kertoo.

Kahdesti Mercury Prize -ehdokkaana olleen tekno-auteurin Singularity-albumi (2018) sai Pitchforkin best new music -leiman ja oli Grammy-ehdokkaana vuoden parhaaksi elektronisen musiikin albumiksi. Hopkinsin musiikille altistui elokuussa valtava määrä suomalaisia: hänen generatiivinen ääni-installaationsa oli esillä Helsingin Rautatieaseman laiturialueella kaksi viikkoa osana Juhlaviikkojen ohjelmaa.

Jon Hopkins Ensemble
Su 29.3.2020 Helsinki, Musiikkitalo
Liput 46–67 €
Tapahtuma Facebookissa