Jonny Greenwood muistelee alkuaikojaan Radioheadissä – ”Treenasimme yhdessä varmaan kuukausia eikä heillä ollut hajuakaan, ettei soittimeni ollut edes päällä”

Greenwood muisteli bändiin liittymistään NPR:n haastattelussa.

Vuonna 1985 perustetussa Radioheadissä lähes alusta asti soittanut multi-instrumentalisti Jonny Greenwood muisteli hiljattain NPR:n haastattelussa bändiin liittymistään.

Greenwoodista tuli myöhemmin liidikitaristi, mutta aluksi hänet pestattiin soittamaan huuliharppua ja koskettimia. Mies tiesi Radioheadin ja aiemman kosketinsoittajan suksien menneen ristiin siksi, että tämä veti omat osuutensa liian kovaäänisesti, joten hän päätti olla itse hiljaisempi. Paljon hiljaisempi.

”Kun tuli minun vuoroni kokeilla, laitoin koskettimeni pois päältä. Treenasimme yhdessä varmaan kuukausia eikä heillä ollut hajuakaan, ettei soittimeni ollut edes päällä”, Greenwood kertoo haastattelussa.

Tarinasta ei selviä, milloin bändiin liittyminen on tarkalleen ottaen tapahtunut, mutta ilmeisesti hyvin varhaisessa vaiheessa ennen 1990-lukua.

”En aivan kuule mitä soitat, mutta siinä on jotain erikoista tekstuuria, sillä huomaan kyllä, milloin et soita”, muusikko kertoo Radiohead-päällikkö Thom Yorken sanoneen hänelle.

Artisti kertoo harjoitelleensa soittamista iltaisin kotona, ja lisänneensä koskettimien äänenvoimakkuutta vaivihkaa ja vähitellen bändin treeneissä. Aika erikoinen tapaus, mutta hyvinhän tuossa lopulta kävi.

Greenwood on sittemmin säveltänyt musiikkia lukuisiin elokuviin ja ollut ehdolla useissa palkintogaaloissa. Tänä vuonna mies on ehdolla parhaan musiikin Oscar-palkinnon voittajaksi soundtrackillään viime vuonna ilmestyneessä The Power of the Dog -draamaelokuvassa.

Muusikko vaikuttaa yhdessä Yorken kanssa myös Smile-triossa, joka julkaisi ensimmäiset singlensä alkuvuodesta.

Lisää luettavaa