Joulukuussa järjestettävä We Jazz -festivaali laajenee tänä vuonna Helsingin lisäksi myös Tampereelle ja Tallinnaan – ohjelmisto on jo julki

We Jazz laajenee tänä vuonna kolmeen kaupunkiin. Kuvassa festivaalin avaava Oddarrang.

06.09.2019

Helsingin suurin jazztapahtuma We Jazz järjestetään joulukuun alussa nyt jo kaikkiaan seitsemännen kerran. Hieman yli viikon mittaisen, 1.-8. joulukuuta järjestettävän festivaalin esiintyjäkaartiin kuuluu artisteja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Tänä vuonna festivaali ei myöskään rajoitu maantieteellisesti vain Helsinkiin tai edes Suomeen vaan laajenee pääkaupungin lisäksi Tampereelle ja Tallinnaan.

Tapahtumassa päästään kuulemaan jazzia useista eri tyylisuunnista ja lavalla tullaan näkemään myös useampia Suomessa ensi kertaa vierailevia artisteja: islantilaisyhtye ADHD, brittitrio Ill Considered sekä itävaltalainen saksofonisti Muriel Grossmann. Muita ulkomaisia nimiä tapahtumassa ovat esimerkiksi brittiläinen soolopianisti Elliot Galvin sekä Maria Faust, joka nähdään lavalla Machina-kokoonpanon kanssa.

Kotimaisista artisteista festivaalilla nähdään muun muassa 3TM, jonka uuden Lake-levyn julkaisukeikka kuuluu festivaalin ohjelmistoon.

”Mielestäni koossa on melkoisen herkullinen kokonaisuus. Festivaalin suunnittelussa painotamme tulevaisuutta ja yritämme tehdä ohjelman, joka kertoo jazzmusiikista nyt ja kohta. Tällä kertaa planeetat osuivat kohdilleen ja saimme mukaan monta sellaista nimeä, joiden uraliikkeet määrittelevät myös jazzin uusia suuntia”, tapahtuman taiteellinen johtaja Matti Nives pohtii,

”On huikeaa päästä esittelemään yleisölle Ronald Langestraatin ja Muriel Grossmannin kaltaisia löytöjä, ja sekin oli hienoa että ADHD suostui tulemaan We Jazziin vaikka joulukuu on heille yleensä tärkeää metsästyskautta Islannissa. (En tiedä mitä eläintä he metsästävät silloin, täytyykin kysyä.) –.”

We Jazz alkaa Ääniwallista, kun festivaalin avaavat 1.12. Oddarrang sekä Sami Linna Quartet. Festivaalin päätöskonsertissa Tiivistämöllä esiintyy puolestaan Timo Lassy & Teppo Mäkynen -duo sekä tanskalaisrumpali Terkel Nørgaardin ja yhdysvaltalaistrumpetisti Ralph Alessin johtama nelihenkinen kokoonpano.

Kokeilunhaluisille järjestetään festivaalin aikana Tampereella ja Helsingissä myös keikkoja, joiden esiintyjä on yllätys ja tapahtumapaikkakin paljastetaan vain lipun ostaneille!

Tänään päivänvalon näkee esiintyjäkaartin paljastamisen lisäksi myös aina festivaalin alla julkaistavan We Jazz -lehden seitsemäs numero. Lehteä juhlistetaan tänä viikonloppuna 7.-8.9. Vinyl Market -tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla. Tapahtuma on osa Helsinki Desing Weekiä.

Liput We Jazz -festivaalille tulevat myyntiin maanantaina 9. syyskuuta 2019 klo 9.00.

Kaikki esiintyjät ja ohjelman aikatauluineen pääset näkemään täältä.

EDIT: Uutista muokattu 6.9.2019. Uutisen rakennetta muutettu selkeämmäksi.

Lisää luettavaa