Justin Bieberin kasvot halvaantuivat toispuoleisesti – taustalla harvinainen oireyhtymä

Keikkojen peruuntumiselle löytyi erittäin ymmärrettävä syy.

Kanadalaispoppari Justin Bieber keskeytti maailmankiertueensa tällä viikolla vain muutama tunti ennen ensimmäistä keikkaansa. Artisti ilmoitti, että on sairaana, ja tilanne on pahentunut entisestään.

Bieber jakoi eilen Instagram-tilillään videon, jossa hän kertoo asiasta tarkemmin. Laulaja kertoo sairastuneensa Ramsay Huntin oireyhtymään, joka on aiheuttanut popparin kasvojen halvaantumisen toispuoleisesti.

”Kuten näette, en pysty räpäyttämään toista silmääni. En voi hymyillä toisella puolella kasvojani, ja tämä sieraimeni ei liiku. Tämä on aika vakava juttu”, laulaja demonstroi videolla.

”Monet ovat turhautuneet keikkojeni peruuntumisesta, mutta kuten näette, olen fyysisesti kyvytön esiintymään.”

Harvinaisen, neurologisen oireyhtymän kerrotaan aiheuttavan tavallisesti kovaa kipua korvassa, makuaistin menetystä, silmien ja suun kuivumista, ihottumaa sekä kyvyttömyyttä liikuttaa kasvojen lihaksia. Sairauden taustalla on herpesviruksiin kuuluva varicella zoster -virus, joka esiintyy usein vesirokkona. On siis mahdollista, että Bieber on sairastanut vesirokon lapsena, ja virus on nyt aktivoitunut uudelleen. Etenkin kova stressitila voi laukaista oireyhtymän.

Rolling Stonen haastatteleman lääkärin mukaan on hyvä merkki, että laulajan halvaantuminen on vain toispuoleista. On silti epätavallista, että 28-vuotias Bieber on sairastunut oireyhtymään, sillä se ilmenee tavallisesti 40-60-vuotiailla ihmisillä. Lääkärin mukaan vain noin 80 prosenttia sairastuneista paranee täysin, ja palatuminen voi viedä viikkoja, kuukausia tai jopa vuoden.

Bieber kertoo videolla keskittyvänsä nyt lepäämiseen ja rentoutumiseen päästäkseen taas sataprosenttiseen kuntoon ja ”tekemään sitä, mitä synnyin tekemään”. Toivotaan popparille pikaista paranemista!

Laulajan olisi tarkoitus esiintyä kiertueellaan myös Suomessa, Helsingin Kaisaniemen puistossa 9. elokuuta.

Katso Bieberin video alta.

Lisää luettavaa