K-X-P-kaksikon Armomurhaaja-soundtrack vinyylille

Svart julkaisee viime vuoden kotimaisiin elokuvatapauksiin lukeutuvan leffan ääniraidan.

10.01.2018

Armomurhaaja oli yksi viime vuoden elokuvatapauksia. Teemu Nikin ohjaama ja Matti Onnismaan pääosittama vigilante-leffa sai erinomaisen vastaanoton sekä kotimaisessa että kansainvälisessä mediassa, ja on saanut suitsutusta muun muassa Toronton ja Tokion elokuvajuhlilla.

Elokuvan painostavasti jylisevän soundtrackin takana on Rumban lukijoille tuttu kaksikko: myös K-X-P:nä tunnettu Timo Kaukolampi ja Tuomo Puranen. Elokuvamusiikin tärkeys ei ole jäänyt huomaamatta arvioissakaan: ”Harvemmin kotimaisessa elokuvassa panostetaan näin vahvasti musiikin avulla luotuun tunnelmaan”, kirjoitti Episodin Niko Ikonen.

Onkin siis varsin perusteltua, että Armomurhaajan soundtrack julkaistaan levynä. Euthanizer – Original Soundtrack ilmestyy sekä digitaalisena että vinyylinä Svartin toimesta 2. helmikuuta.

”Ohjaaja Teemu Nikki ja tuottaja Jani Pösö olivat ihastuneet K-X-P:n Siren– ja Siren’s Dawn -biiseihin ja halusivat käyttää niitä parissa kohtauksessa”, Kaukolampi kommentoi.

”He päättivät sitten samantien kysyä, syntyisikö meiltä koko score. Pohdimme Tuomon kanssa, mikä instrumentti voisi sopia elokuvan tunnelmaan ja syystä tai toisesta päädyimme jouhikkoon. Kuinka ollakaan Nikki ja Pösö olivat leikitelleet samalla ajatuksella.”

Kaukolampi ja Puranen ovat aiemmin säveltäneet musiikin Marton Jelinkon kostodraama Guiltiin (2016). Tätä edelsi myös yksi ei niin onnistunut projekti:

”Ensimmäinen elokuvamme oli Hannu Salosen ohjaama Vares-filmatisointi Sheriffi (2015). Innostuimme elokuvasäveltämisestä, ja teimme noin 50 demoa ohjaajalle, ennen kuin olimme nähneet elokuvasta ruutuakaan. Saimme tietenkin potkut, mikä oli ehkä parasta mitä aloittelevalle elokuvasäveltäjälle voi tapahtua.”

Joulukuussa ilmestynyt Kaukolammen sooloalbumi sisältää myös melko elokuvallisia tunnelmia. Lue sen arvio tästä klikkaamalla.

Ja mikäli Armomurhaaja on näkemättä, kehotamme korjaamaan tilanteen.

Lisää luettavaa