Kaiken pyhän nimessä, lopettakaa – Ensi kesänä saatetaan nähdä tökeröin rap-rahastus miesmuistiin

05.05.2014

Noisey uutisoi huhtikuun lopussa pelottavia asioita. Rap-legenda N.W.A. on palaamassa kehiin – mutta voi pojat, missä muodossa ja millä idealla.

Teksti: Saku Schildt

Lesser son of great fathers -ilmiö on tiemmä joitain suuriin sukuihin syntyneitä kavereita vaivaava ongelma, kun heidän tekemisiään verrataan vähättelevästi aiempien sukupolvien suurtekoihin. Vuonna 1995 menehtyneen Eazy-E:n pojat Eazy-E Jr. ja Eazy-E Jr. II (joiden hilpeät nimet tosin vaihtelevat nettilähteestä riippuen) sekä Dr. Dren poika Curtis Young eivät kuitenkaan tätä syndroomaa näytä pelkäävän, vaan he pikemminkin päätä pahkaa syöksyvät mahdottomaan tilanteeseen, jossa nuorukaisia verrataan pioneeri-isiensä saavutuksiin.

Noisey uutisoi huhtikuun lopulla, että edellä mainittu kolmikko sekä alkuperäiseen N.W.A:n kuulunut DJ Yella lähtisivät kesällä kiertämään maailmaa Sons of N.W.A. -projektin kera. Ryhmä on myös äänittänyt uuden version Straight Outta Comptonista, ja päivitetty versio saadaan kuultavaksi oletettavasti lähiaikoina.

Uutinen on luonnollisesti saanut hiphop-maailman takajaloilleen. Eikä ihme: on hyvin vaikea nähdä, että näin kömpelöstä virityksestä voisi tulla muuta kuin sanomista. Uskomattomalta tuntuvan hankkeen uskottavuutta voi kokeilla alla olevan videon avulla, sen lopussa on pieni pätkä nuorison Straight Outta Compton -tulkintaa.

Noisey huomauttaa, että OC Weekly -lehdessä juniorit kertoivat haluavansa astua ulos isiensä varjosta. Mikäs olisi parempi tapa tehdä näin kuin omia vanhan bändin nimi ja levyttää klassisia hiphop-biisejä uusiksi?

Lisää linkkejä jälkikasvun tekemisiin löytyy näemmä tältä Facebook-tapahtumasivulta.

Lisää luettavaa