”Kaikilla pitäisi olla samat lähtökohdat” – afrikkalais-baleaaris-tamperelainen Maajo julkaisi uutta

Tamperelaisyhtye lyöttäytyi yhteen senegalilaislaulajan kanssa.

15.04.2020

Tamperelainen afrorytmejä ja koneellisia soundeja kekseliäästi yhdistelevä bändi Maajo julkaisee tässä kuussa toisen albuminsa. Kuru Kuru -niminen levy tullaan julkaisemaan yhtyeen neljä vuotta sitten ilmestyneen debyyttialbumin tavoin brittiläisen Queen Nanny -levy-yhtiön kautta. Bändin tuore julkaisu tulee jatkamaan heidän omaperäistä afrikkalais-baleaarista linjaa.

Nyt uudelta levyltä lohjennut single Esukey on saanut musiikkivideon. Biisi on tehty yhteistyössä senegalilaisen laulajan Ismaila Sanén kanssa. Tyylikkäästi kuvatulla videolla Maajon dynaaminen musisointi ja Sanén upea lauluääni täydentävät toisiaan hienolla tavalla. Sané kertoo videon lopussa, että hänen kieli jolla hän kappaleessa laulaa on Etelä-Senegalissa puhuttua jolan kieltä.

”Kappaleen nimi Esukey tarkoittaa jolaksi maata, missä valtaa pitävien toimesta kaikki on jaettu epäreilusti ja omaa etua ajatellen, vaikka kaikilla pitäisi olla samat lähtökohdat”, Sané selittää.

Video löytyy alapuolelta.

Sané on aikaisemminkin tehnyt musiikkia Maajon kanssa. Artistia kuultiin yhtyeen maaliskuussa julkaistulla singlellä Sèmbèlla.

Lisää luettavaa