Kaikkien aikojen pahamaineisin elokuva saa uuden version – alkuperäinen kiersi suttuisena VHS-kopiona myös Suomessa

Faces of Deathistä tulee uusi versio.

18.03.2023

Faces of Death saa uuden version.

Alkuperäinen Faces of Death ilmestyi vuonna 1978. Leffan kohtauksissa nähdään sekä surkeasti feikattuja teloituksia ja kuolemantapauksia  kuin oikeitakin ruumiita, joita patologi Fancis B. Gröss (näyttelijä Michael Carr) selittää katsojalle auki korkealentoiseen ”kuolema on vain välietappi” -tyyliin.

Faces of Death kiersi suttuisina VHS-kopioina 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa kaverilta kaverille -periaatteella, ja se oli myös Suomessa Texas Chainsaw Massacren ja muiden tuon ajan kohuelokuvien tapaan eräänlainen videoharrastajien aikuistumisriitti: tuolloin kun piti katsoa mahdollisimman rankkoja elokuvia, ja Faces of Deathilla on aina ollut vankka kulttimaine. Elokuva kiellettiin lukuisissa maissa.

Koulujen pihoilla väiteltiinkin, ovatko leffassa nähdyt kuolemat ja viiltelyt oikeita vai eivät. Osa oli, osa ei, mutta esimerkiksi keskitysleireiltä nähtiin aitoa arkistomateriaalia, ja muun muassa eläinten teurastamiset järkyttävät tänäkin päivänä. Kökkömaineensa leffa sai lavastetuista kohtauksista, joissa eräässä nähdään ”aito” itsemurha.

Leffan maine kiiri sen edellä, ja ykkösosa pääsi jopa teatterilevitykseen, ja se teki yli 35 miljoonaa dollaria lipputuloja ollen hitti muun muassa Japanissa. Elokuva sai lukuisia jatko-osia.

Nyt kulttileffasta on siis tulossa uusi versio, jonka pääosissa nähdään HBO:n Euphoria-sarjasta tunnettu Barbie Ferreira sekä Stranger Thingsissä nähty Dacre Montgomery. Elokuvan käsikirjoittavat Isa Mazzei ja Daniel Goldhaber, jotka kirjoittavat vuonna 2018 ilmestyneen Cam-trillerin. Uudessa Faces of Deathissa naispuolinen Youtube-moderaattori törmää netissä ryhmään, joka työstää uusiksi alkuperäisessä Faces of Deathissa nähtyjä kohtauksia. Mutta mikä on totta ja mikä ei?

Leffan julkaisupäivästä ei ole vielä tietoa.

Lisää luettavaa