Kalifornia-Keke on Okei – arktista avantgardea ennakkosoitossa

Okei-projektin albumi Periferia julkaistaan perjantaina.

Kirsikka Ruohonen

Okei on Jesse-yhtyeestä ja Ruger Hauerin ja Paperi T:n tuottajana tunnetun Kalifornia-Keken, oikealta nimeltään Niko Liinamaan, uusi projekti ja alter ego. Okein esikoisalbumi Periferia julkaistaan Svartin toimesta digitaalisissa kanavissa perjantaina 6. maaliskuuta ja vinyylinä 20. maaliskuuta. Rumballa on ilo tarjota koko levy kuunneltavaksi ennakkoon jo nyt.

”Periferia nitoo yhteen vaikutteita ympäri maapalloa, mutta aina keskusten ulkopuolelta. Asioita, jotka jäävät huomaamatta. Se on vuosien varrella kertyneiden ajatusten ja unelmien kierre, hauras ja avoin tulkinnoille. Kiven sileys, kolmiot, meren tuoksu, vihreä valo ja melankolia. Mika Vainio, Don Cherry, Suzanne Ciani, Nkisi, Burnt Friedmann ja Alice Coltrane”, artisti luonnehtii.

Kuten namedropeista voi päätellä, Okei on askel valtavirrasta vasempaan. Luvassa on elektronista musiikkia sen niin moninaisissa muodoissaan, että listasta ei tulisi loppua. Melodioilla ja rytmeillä leikittelyä, minimalismia ja avantgardea, tai kuten Kalifornia-Keke summaa:

”Levy rakkauskirje rumpukoneille, rikotuille kaavoille, sähkön ja äänen esoteeriselle liitolle.”

Kuuntele Okein Periferia alta.