Kalle Salonen laittaa Hammond-muusikot järjestykseen – sisältää myös kombivasarabonuksen!

Kalle Salosen toinen albumi ilmestyy huomenna Texicallin kautta. Barracuda Man on ennakkokuunneltavissa toverilehtemme Soundin kotisivuilla, mutta Rumballe Salonen kasasi kerrassaan huiman ja hammondintäyteisen soittolistan.

Salonen nimittäin laittoi maailman Hammond-urkurit järjestykseen. Tässä on alan kovimmat osaajat niin kotoa kuin ulkomailta top 5 tai 6.

1. Chester Thompson (Santana)
”Chesterillä on hyvä tyyli ja mies heittäytyy soittimen mukana sisälle Santanan soundiin täydellä sydämellä. Upeat soolot, hyvä tyyli.”

2. Jukka Gustavson (mm. Wigwam)
”Hieno soittaja, hyvä työkaveri ja hänen kanssaan olen soittanut usein yhdessä. Jukka on myös erinomainen laulaja, osaa hakea oman soundin ja hänellä on oma tunnistettava tyyli.”

3. Tony Monaco: Midnight Special
”Upeaa improvisointia, taitavuudeltaan omalla tasolla, ei tunge liian paljon tavaraa sooloihin, kuten monet hammondistit tekevät.”

4. Brian Auger: Black Cat
”Augerilla on täysin oma tyylinsä. Black Cat esittelee Brianin hienoa groovaavampaa ja soulimpaa puolta.”

5. J-P Virtanen (JP’s Organ trio): Me and My Monkey
”J-P Virtanen on tärkein esikuvani. J-P:n soittotyyli on upea, hieno ja tunnistettava. Suomessa on harmillisen vähän omaa genreäni edustavia hyviä hammondisteja. Uusia ei ole oikein tullut.”

6. Kalle Salonen: Moon Dance
”Kunnon bluesmeininkiä, soundit erinomaiset ja soolot onnistuivat upeasti. En oikeastaan tiedä mistä sain kaivettua kyseisen soundimaailman.”Kuuntele Soundin sivuilta.

Hammond-faniutensa lisäksi Salonen on myös kova remonttimies ja etenkin Hilti-tuotteiden asiantuntija. Bonuksena Salonen tarjoaa Rumban lukijoille oman Hilti-suosikkinsa.

Bonus: Hilti TE 80
”Kestävä kone, monipuolinen. Tekee reiän seinään kuin seinään. Toimii myös piikkaukseen. Pitää kaverin kanssa vuokrata pian tämä kone, että pääsemme tekemään reikiä seinään ilmastointia varten. Tällä koneella homma tulee sujumaan hienosti.”