Känniä, garagea ja kesän parhaat bileet: kolme kohtaa Hori Smokusta

Kolme kohtaa, joiden voi odattaa toteutuvan Hori Smokussa ensi viikonloppuna.

Hori Smoku Summer Boogaloota vietetään ensi viikonloppuna Helsingin Ääniwallissa 22. ja 23. päivä heinäkuuta.

Koska tapahtuma lienee jälleen yksi kesän kohokohtia, päätimme listata iltamien kolme mahdollista kohokohtaa.

1)

Cosmo Jones Beat Machine on operoinut marginaaleissa jo vuodesta 1998 lähtien. Se lienee melkoisella varmuudella paras blues/ränttätänttä/punkyhtye, joka on koskaan Varpaisjärveltä maailmalle lähtenyt.

Siinä missä uransa alussa CJBM oli vielä helppo niputtaa tuolloin vallalla olleen avainketjugaragebuumin vähän erikoiseksi serkkupojaksi, on yhtye tätä nykyä täysin omassa luokassaan genrerajojen ulkopuolella. Yhtyeen keulahahmoa Faarao Pirttikangasta on joku sanonut Suomen Captain Beefheartiksi, mikä ei ole millään tavalla väärin.

Mitä taas on alta löytyvä video – silleen mukavan hyvällä tavalla.

2)

Teksti-TV 666 sai jo toisen EP:nsä aikaan niitä kehuista parhaita eli nillitystä ”liian kiltistä YleX-soundistaan”. Kun kolmannen EP:n kohdalla pari skenerunkkaria kertoi bändin olevan jo ihan paska, ihan poppista ja tytöille tehty tuote, niin jotain oli tehty oikein. Radiosoitto ja suosio, se on vittumainen asia.

Hori Smokun Tekstari-keikalla (”Niil on vittu lempinimikin, kelatkaa!”) nähdään lavalla joko neljä, viisi, kuusi tai miljonaa kitaraa. Määrällä ei ole väliä, sillä ne kietoutuvat toisiinsa, hinkkaavat vastakkain ja vastakarvaan, kirskuvat, ilkkuvat ja houkuttelevat puoleensa. Ja nyt puhutaan vain soittajista.

3)

Tunnelma.

Mahtuuko sitä välttämättä katsomaan jokaista keikkaa? No ei. Kaljakin on siellä vakioräkälässä halvempaa. Ja kuumakin on.

Siksipä moni istuukin keikka-alueen ulkopuolella, ryystää pussikaljaa ja rämpii alueelle ympäripäissään katsomaan sitä omaa suosikkiyhtyettään. Tai sitten tykittelee naamaansa tölkkejä Ääniwallin piha-alueella DJ:den soittaman taustamusiikin tahtiin.

Keikkojen loputtua Mustaan Härkään on vittumainen jono ja seuraavana päivänä saatanallinen hedari.

Tapahtuman Facebook-sivuille pääset tästä.