Kansainvälisiin house-tuottajiin verrattu PME-artisti uudelleenversioi kotimaista ambientia

Miltä kuulostaa Handshakingin versio AHO:n orgaaniseksi ambientiksi kuvaillusta kappaleesta?

04.09.2021

PME julkaisi viime vuoden lopussa AHO:n eli Matti Ahopellon debyyttialbumin, joka sisältää kokonaisen tunnin utuista ja selkeälinjaista ambientia. Kokeelliseen ja orgaaniseen äänimaailmaansa AHO haki inspiraatiota muun muassa japanilaisesta musiikista. Nyt levy tulee jälleen ajankohtaiseksi, sillä albumin kappaleesta Wave (ripple or gesture) ilmestyi eilen Handshakingin eli Fedja Kamarin uudelleenversiointi. AHO:n albumin mukaan nimetty NOWINTER NOSUMMER (Handshaking Rework) nojautuu alkuperäisen kappaleen sähköpianoraitaan, ja sen lauluosuudet on tehnyt Kamari itse.

AHO:n albumin avausraitana toimiva Wave (ripple or gesture) saa Handshakingin käsittelyssä nopeatempoisemman ja aavistuksen synkempään vivahtavan muodon. Artisti vihjaa sen olevan esimakua Handshaking-projektin tulevasta suunnasta, ja samalla se jatkaa aiemmin tänä vuonna ilmestyneen Handshakingin pop- ja house-vaikutteisen debyyttialbumin teemoja epäonnistumisiin ja henkilökohtaiseen keskeneräisyyteen liittyen.

Idea remixiin tuli alunperin AHO:lta, ja sen viimeistelyn tekivät AHO ja Handshaking yhdessä. “Koen että sen myötä siihen saatiin levyn estetiikka ja jonkinlainen kehys myös asetettua. Oli hauskaa, helppoa ja mutkatonta. Mulla on taipumus jäädä henkisesti jumittamaan kappaleita niiden viime metreillä, ja Matti auttoi tässä paljon lähinnä todeten, että eiköhän tämä ole valmis”, Handshaking kertoo yhteistyöstä.

Lisää luettavaa