Kanye West yritti korvata peruuntuneen keikan – sekin peruttiin totaalisen kaaoksen takia

Kanye Westillä oli vaiherikas sunnuntai. Aluksi Kanyen tähdittämä sunnuntainen Governors Ball -päivä peruttiin. Saksan lisäksi myös New Yorkissa on ollut melkoiset myrskyt, eikä Randall’s Islandilla sijainnut tapahtumapaikka ollut turvallisimmasta päästä.

New Yorkiin mies oli saapunut silti. Radiokanava Hot 97:n järjestämä Summerjam sai osakseen synttäreitään etukäteen juhlistaneen Westin yllätysesiintymisen. Governors Ballin tavoin myös Summerjam kärsi kovista myrskyistä, mutta stadionilla pidettyjä keikkoja ei keli silti uhmannut.

Päivän seuraavana operaationa Westillä oli tarkoitus järjestää korvaava keikka New Yorkin Webster Hallissa. Aivan putkeen ei sekään mennyt. Lopulta Webster Hallin ympärillä oli niin paljon ihmisiä, että tällä kertaa keikka jouduttiin perumaan turvallisuussyistä. Mitä ilmeisimmin artisti itse oli löytänyt valtavasta yleisömassasta huolimatta keikkapaikkaan sisälle, mutta poliisi oli joutunut toimenpiteisiin.

Illan pimetessä West oli taustatiimeineen yrittänyt saada yhteyden New Yorkin pormestariin Bill de Blasioon. Tarkoituksena järjestää jonkinlainen tapahtuma ulkona. Lupaa saati paikkaa ei kuitenkaan heltinyt ja lopulta päivän ainoaksi esiintymiseksi jäi Westin osalta edellä mainittu Summerjam.

Toisaalla samaan aikaan kollegat olivat onnistuneet paremmin. Niin Courtney Barret kuin hiljattain perustettu Prophets of Rage olivat saaneet korvaavat keikkansa esitettyä.