”Kapitalistinen systeemi on tehnyt yksilön menestymisestä itseisarvon” – suomalaisräppäri juhlistaa synttäreitään hieman eri tavoin

Haamun uusi sinkku on silkkaa asiaa.

31.08.2018

Haamu juhlistaa pyöreitä vuosia uudella 30 -sinkullaan, joka julkaistaan artistin 30-vuotissyntymäpäivänä. Tuotanto on miehen omaa käsialaa, taustalauluissa Heini Ikonen ja biisissä on mukana myös DMC-maailmanmestaruuden vuonna 2011 voittanut Chris Karns aka DJ Vajra, joka on ollut Yelawolfin kiertue-DJ:nä ja tuottanut biisejä mm. Mayer Hawthornelle.

Taannoin Haamu on laajentanut repertuaariaan ja julkaissut musiikkia myös tuottaja-alteregolla Misha. Ensimmäiset kaksi kappaletta on julkaistu hollantilaisen Chillhop Records – levy-yhtiön kautta. Toukokuussa julkaistua debyyttisingleä Feel on kuunneltu Spotifyssä jo yli 500 000 kertaa ja soitettu kotimaisten radiokanavien lisäksi mm. Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n 1Xtra-kanavalla ja Norjan Radio Novalla.

Biisiä Haamu kuvailee näin:

”Kapitalistinen systeemi on tehnyt yksilön menestymisestä itseisarvon, joka on ajanut jopa onnellisuuden ohi. Ollaan tultu pisteeseen, jossa menestyminen on onnellisen elämän edellytys. Sen lisäksi menestymisen saavuttamisella tuntuu olevan myös parasta ennen -päiväys. Kolmekymppiset ovat tästä jo pahasti myöhässä ja onnistuessaan “late bloomereita”. Ihmiset masentuvat ja ahdistuvat kun eivät koe saavuttavansa tarpeeksi ja elämä tuntuu vain yhdeltä suurelta kilpailulta. Keskinkertaisuus on pahempaa kuin kuolema. Yritän todistaa toisin.”

Lisää luettavaa