”Meidän musabisnes on yksi korruptoituneimmista maailmassa” – Junon lopetuspäätös sai suomiräppärin avautumaan

Haamu kommentoi.

26.11.2017

Kerroimme eilen Junon päätöksestä lopettaa uransa vuonna 2019. Tuolloin Juno kertoi yhdeksi syistä sen, että levy-yhtiöt olisivat jarruttaneet hänen musiikin julkaisua. Asiaa hän kommentoi muun muassa näin: ”jääny vajaa 150 julkaisematonta biisiä erinäisistä naurettavista syistä levy-yhtiöissä!”

Nyt Haamu on tarttunut juuri tähän aiheeseen ja kirjoittanut siitä pitkän Facebook-päivityksen. Päivityksessä Haamu syyttää suomalaista musiikkibisnestä korruptiosta ja kirjoittaa muun muassa seuraavasti: ”Meidän musabisnes on yks korruptoituneimmista maailmassa. Payola-systeemi rehottaa valtakunnallisilla radiokanavilla – toimittajia voidellaan edelleen Ibizan matkoilla soittolistapaikkojen toivossa. Spotifyn merkittävillä soittolistoilla näkyy samojen isojen levy-yhtiöiden artistit ja isoimmilla kesäfestareilla sama kattaus vuosi toisensa perään.”

Haamu jatkaa aihetta vielä näin: ”On tämä saatana työmaa, ja me omista visioistamme kiinni pitävät pienten lafkojen artistit olemme niitä rakennustyömaasiivoojia. Meillä on tällä työmaalla oma pieni mutta alati laajeneva reviirimme, jonka aiomme pitää puhtaana ja riippumattomana. Tällä reviirillä ei puhuta ’kovasta duunista’, vaan ainoastaan ’kovasta musasta’. Vaikka välillä fiilis onkin kuin Kummelin Työmiehet -sketsien hahmoilla, niin uskon että me ollaan ns. hyvien puolella.”

Haamu päättää oman Facebook-päivityksensä näin: ”Pahoittelut sunnuntaisaarnasta, mutta asiat eivät muutu katsomalla poispäin. Toivon että näitä Junon kaltaisia rohkeita ulostuloja tulisi lisää. Big respect.” Koko julkaisun voit lukea jutun alta.

Aiemmin esimerkiksi Julma H on kertonut näkemyksensä aiheesta tähän sävyyn: ”Vuosi sitten huomattiin, että ollaan Saikun kanssa samassa veneessä. Molemmat oli tajunnut että isot labelit kontrolloi radioiden soittolistojen musaa, ja vaikka kuinka meidän musa olisi suosittua ja viikkokausia listoilla, niin meitä ei päästetä tähän peliin sisään.” Lainaus on Julma H:n ja Saikun, eli Sairas-T:n yhteiskappaletta käsittelevästä jutusta, jonka voit lukea täällä.

Lisää luettavaa