Kappale kuin alamäkeen pyörivä lumipallo – Vilma Alina tekee musiikkia ilman hittihakuisuutta, omassa kuplassaan haaveillen

Vilma Alina palaa vuoden kestäneeltä julkaisutauolta.

03.12.2022

Vilma Alina julkaisi eilen vuoden julkaisutauon jälkeen ensimmäisen singlen tulevalta levyltään. Paha tapa on Vilma Alinan säveltämä ja sanoittama, ja sen tuotannosta vastaa Ilkka Wirtanen, joka on ollut Vilma Alinan mukana tämän uran alusta asti.

”Kuluva vuosi on ollut ehkä koko mun elämän tuotteliain”, Vilma Alina sanoo. ”Mulla oli jo albumin teema ja iso kasa kitarademoja valmiina ennen kuin esittelin niitä levy-yhtiölle tai tuottajallenikaan, tällä kertaa on tuntunut tosi hyvältä tehdä musaa ja haaveilla rauhassa omassa kuplassa. Paha tapa syntyi viime keväänä puhtaasti mun omana fiilistelynä ja vuodatuksena, ilman mitään suunnitelmaa tai hittihakuisuutta.”

Paha tapa on kuohuva pop-kappale, jossa käsitellään päättyneen ihmissuhteen jälkeisiä katumuksen tunteita. Mitä jos on itse ollut se, joka jättää toisen, mutta eron jälkeinen kaipaus ja ahdistus eivät ota hellittääkseen? Vilma Alinan katse on rehellinen ja läpäisee kaikki sellaiset häpeän tunteet, jotka vastaavassa tilanteessa saattaisivat saada ihmisen valehtelemaan itselleenkin: mitä jos tein virheen ja haluan entisen suhteen sittenkin jatkuvan?

”Paha tapa on biisinä kuin alamäkeen pyörivä lumipallo, ensin pienestä ajatuksesta paisuu lopulta valtava lumivyöry”, Vilma Alina pohtii. ”Halusin että teksti, sävellys ja tuotanto kertovat tätä samaa tarinaa, lähtee herkästä ja tulee jokaisella kierroksella intensiivisemmäksi. Ilkka Wirtasen tuotanto, Kasperi Kallion piano ja Elias Riipisen viulusovitus toteuttivat tämän vision vielä kauniimmin kuin olisin osannut kuvitella.”

Vilma Alina julkaisi kolmannen kokopitkänsä True Crime elokuussa 2021 (lue lisää täältä). Hänen kaikki levynsä ovat ylittäneet kulta- tai platinarajan, ja hänen musiikkiaan on kuunneltu suoratoistopalveluissa yli 65 miljoonaa kertaa.

Katso alta Paha tapa -kappaleen lyriikkavideo.

Lisää luettavaa