Kartta, jota joutuu kääntelemään monta kertaa – kotimainen elektroninen yhtye Ihmeauto julkaisee ep:n, video ensinäytössä Rumbassa

Ihmeauto luotraa avaruudellisiin kaikuihin ja melodioihin.

Alakulttuuritalo -levymerkin kolmas digitaalinen julkaisu eli Ihmeauto-yhtyeen Pimento-ep julkaistaan perjantaina 6. päivä marraskuuta.

Nyt ep:ltä on julkaistu video, joka on ensinäytössä Rumbassa.

Vuonna 2010 perustettu yhtye Ihmeauto on yhtä kuin tuottajaduo Ville Lindfors ja Tuukka Terho. Yhtye tekee kaihomielistä elektronista musiikkia ja sen omien sanojen mukaan ”musiikkia, joka saa kuuntelijan pohtimaan menneitä, nykyisiä ja tulevia maailmoja.”

Yhtyeen ensimmäinen EP Avarrus ilmestyi vuonna 2017. Uudella Pimento-levyllään se käsittelee luopumisen teemaa erilaisista lähtökohdista.

Bändi avaa albumia näin:

”Lähdettiin tekemään edellisen ep:n tiimoilta hieman erilaisempia kappaleita, hieman haikeampia ja mutta toisaalta rosoisempia. Ajateltiin levyä kuin karttana jota joutuu kääntämään ylösalaisin moneen kertaan, katsomaan ensin vähän kauempaa ja sitten lähempää. Se on reitti, jossa suunnataan ensin toiseen suuntaan ja tovin kuluttua palataan muutama askel taaksepäin. Pimento on löytämistä ja kadottamista, siis lopulta luopumista, mutta ehdottomasti kaunista luopumista.”

Katso video kappaleeseen Varjot alta.

Bändin Facebook-sivuille pääset tästä.