Psykedeelista indiepoppia Stereolabin ja Belle and Sebastianin jäljissä – uuden suomalaisyhtyeen debyyttisingle Rumban ennakossa

LI/ON on vallan ihastuttavaa psykeä.

Johan Forsström

Uuden helsinkiläisen Alakulttuuritalo-levymerkin toinen sinkku LI/ONMental Shortcuts julkaistaan digitaalisesti perjantaina 16. lokakuuta.

Kappale on kuitenkin jo tästä päivästä lähtien Rumban ennakkosoitossa.

Tiedote kertoo kappaleesta seuraavaa:

”LI/ON on spontaania, psykedeelistä indiepoppia, jota testikuunteluyleisö on verrannut mm. Stereolabiin ja Belle and Sebastianiin. Tämä Leena Ihalaisen ja Okko Nuotion yllätyspoikanen syntyi Okon tuottaessa Leenan soolokappaletta.  Pitkän päivän välikevennyksenä, metodilla toiselle kaulaan basso, toiselle baritonikitara ja taustalle rumpubiitti, sai alkunsa Mental Shortcuts, joka kertoo leikkisästi aivojen korruptoituneisuudesta ja objektiivisuuden harhasta.”

Leena Ihalainen on Helsingin indieskenessä tunnettu kymmenen vuoden ajan dj-artistinimellä Lene. Aikuisten elämässä ja päivisin hän on konsulttina toimiva proviisori. Okko puolestaan tunnetaan soolotuotannostaan sekä bändeistä Underwater Sleeping Society, Sporthorses ja Kyyn Eleet.

Kuuntele kappale alta.

Ensimmäisestä Alakulttuuritalon julkaisusta voit lukea täältä.