Kasvisruokapäivä, Jeesus-uskovaiset, Prinsessa Victoria – suomalainen hulluus tulee parhaiten esiin uudessa karaokessa

Tämä on... kovin suomalaista.

H2Ö-festivaaleja järjestettiin viikonloppuna Turun suunnalla. Bändien seassa kuultiin myös puhekaraokea.

Ai mitä? Hyvä kysymys. Kerrataanpa H2Ö:n sivuilta, mistä on kyse.

”Puhekaraoke toimii kuten tavallinen laulukaraoke, mutta laulujen sijaan listasta valitaan puhe. Laajassa karaokevideoiden valikoimassa on tunnettuja ja tuntemattomia, ajankohtaisia ja historiallisia, hauskoja sekä aidosti koskettavia puheita. Valikoimasta löytyy muun muassa Ilkka Taipaleen kasvisruokapäivää vastustava puhe, Prinssi Danielin hääpuhe, Joseph Goebbelisin puhe jossa vaaditaan totaalista sotaa, Charles Chaplinin sodanvastainen puhe, Kekkosen viimeinen takelteleva uudenvuodenpuhe, sekä monia muita kauhistuttavia, ihastuttavia ja taatusti tunteita herättäviä puheita. Jokaiselle puheelle löytyy oma karaokevideo, sopivalla kuvituksella.

Puhekaraoke on suomalaisen The Speech Karaoke Action Group -taiteilijaryhmän luoma projekti, joka esitettiin ensimmäisen kerran Hämeenlinnassa 2010. Puhekaraokeiltoja on sen jälkeen järjestetty useissa maissa, muun muassa Thaimaassa, Itävallassa, Iso-Britanniassa, Alankomaissa ja Serbiassa. Suomessa puhekaraokeiltoja on ollut muun muassa Kiasmassa, Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla sekä Baltic Princess -risteilyaluksella. Helsingin Kansallisteatterilla järjestetään säännöllisesti suosittu Puhekaraokeklubi, jolle on muodostunut oma vakituinen kävijäkuntansa.”

Nyt H2Ö-festivaaleilta on julkaistu videoita, joissa nähdään puhekaraoken harrastajia työn touhussa. Esittäjät paasaavat esimerkiksi kasvisruokaa vastaan, ylistävät Jeesusta sekä prinsessa Victoriaa. Koska Suomi.

Tsekkaile videoita alta.

Puhekaraoken Facebook-sivuille pääset tästä.