Käytätkö Spotifyn ilmaisversiota? – Tilisi saatetaan poistaa pian

Spotify päivittää käyttöehtojaan.

10.02.2019

Suoratoistopalvelu Spotify ilmoitti äskettäin päivittävänsä käyttöehtojaan 1. maaliskuuta. Yksi uusista ehdoista on se, ettei ad blockereiden eli mainosten estämissovellusten käyttöä enää jatkossa sallita. Ad blockeria käyttäviltä tullaan jatkossa joko poistamaan väliaikaisesti (suspend) Spotify-tilin käyttöoikeus tai heidän tilinsä poistetaan kokonaan.

”Olemme päivittäneet käyttöohjeitamme tehden selväksi, että kaikentyyppiset ad blockerit, botit ja vilpilliset suoratoistotoiminnot ovat kiellettyjä” Spotify kertoo käyttäjille lähettämässään sähköpostiviestissä.

Spotify on aiemmin sulkenut väliaikaisesti ad blockereita käyttävien tilejä ja lähettänyt heille sähköpostiviestin, jossa on annettu mahdollisuus uudelleenaktivoida tili poistamalla mainoksia estävät sovellukset käytöstä. Jos käyttäjät ovat tehneet näin, heidän tilinsä on palautettu toimintaan. Jos näin taas ei tapahdu, yhtiö on poistaa tilin.

1. maaliskuuta voimaan tulevalla käyttöehtomuutoksella yhtiö antaakin itselleen jatkossa valtuudet poistaa tilin ilman varoitusviestiä, eli heti, kun se huomaa sen omistajan käyttävän ad blockeria.

Mainosten estämiseen tarkoitettujen sovellusten käyttämisen määrä on kasvanut, mistä on aiheutunut haittaa yhtiölle.

Käyttöehtopäivitys koskee kuitenkin yksinomaan Spotifyn ilmaisversion käyttäjiä. Palvelun Premium-käyttäjien, eli Spotifyn käytöstä maksavien etuuksiin kuuluu nimittäin se, ettei heidän tarvitse kuunnella mainoksia lainkaan.

Tällä hetkellä spotifylla on noin 200 miljoonaa käyttäjää, joista ilmaisversion käyttäjiä on hieman yli puolet. Sovelluksen ilmaisversion käyttäjistä noin 1,3% eli suunnilleen 2 miljoonaa käyttää ad blockeria.

Uutista muokattu 11.2.2019 klo 10.42. Korjattu tieto siitä, että Spotify lähetti ennen ad blockereita käyttäville ennen tilin poistamista varoitusviestin, jolla se antoi mahdollisuuden lopettaa mainoksia estävien sovellusten käytön ja palauttaa näin tilin toimintaan. Sääntömuutoksen myötä se poistaa jatkossa ad blockereita käyttävät tilit ilman varoitusta.

Lisää luettavaa