Viime vuoden huhtikuussa pörssiin listautunut ruotsalainen suoratoistopalvelu Spotify teki tänään keskiviikkona ensimmäisen voitollisen tuloksensa koko olemassaoloaikanaan, kertoo Helsingin Sanomat. Huomionarvoisen uutisesta teki se, että maailman suosituin suoratoistopalvelu on perustettu vuonna 2008 – eli jo yli 10 vuotta sitten!
Syy suurten tappioiden takana on kuitenkin musiikkialalla toimivien näkökulmasta ajateltuna varsin positiivinen. Rahaa on nimittäin palanut siihen, että yhtiö on maksanut musiikista aiempaa suurempia tekijänoikeuskorvauksia.
Spotify onkin joutunut arvosteltun kohteeksi sen vuoksi, että sen artisteille maksamat korvaukset ovat olleet heikkoja. Brittilehti Independentin mukaan yhtiö antaa palveluun ladatuista kappaleista niiden tekijöille korkeintaan 0,0084 dollaria kappaleelta.
Tälläkään summalla ei vielä juhlita, mutta sen lisäksi se jaetaan vielä kaikkien kappaleen tekemiseen osallistuneiden tahojen, artistin, levy-yhtiön, tuottajan ja kappaleen muiden tekijöiden kesken.
Spotify aikoo tulevaisuudessa laajentaa toimintaansa entistä enemmän myös podcastien puolelle. Yhtiö lisäsi äsken mobiilisovellukseensa myös vihasisällön ja rikossyytteiden ajamana myös ”Älä soita tätä”-toiminnon, jolla itselle epämieluisten artistien musiikin saa blokattua.