Kehitys kehittyy: maailman ensimmäinen poltettava hasisvinyyli prässätty – koki ”murskaavan” kohtalon ja paloi rizlan sisällä tuhkaksi

Kehitys on välillä myös hyvä asia.

20.01.2017

Amerikkalaisyhtye Slightly Stoopid on valmistanut maailman ensimmäisen poltettavan hasisvinyylin.

Slightly Stoopid luonnehtii musiikkiaan folkin, rockin, reggaen, hip hop, punkin ja bluesin sekoitukseksi. Niinpä heille olikin täysin luonnollista valmistaa toimiva ja soiva vinyylilevy hasiksesta. Ihan halpaa puuhaa tällaisen erikoislevyn prässääminen ei ole. Hasista poltettavaan vinyylilevyyn käytettiin 6 000 dollarin arvosta, ja levyn masterointi ja prässääminen köyhdyttivät yhtyettä vielä 1 000 dollarin arvosta.

Helppoakaan hasisvinylin tekeminen ei ole: yhtye kertoi, miten ensimmäinen levy murennettiin palasiksi polttelua varten, vaikka se toimikin ihan mallikkaasti. Toinen prässäyskerta ei kuitenkaan tuonut toivotunlaista soundia levylle. Ei kahta ilman kolmatta, ja nyt yhtye suunnittelee myyvänsä seuraavan prässäyksen ja lahjoittavansa siitä saadut rahat hyväntekeväisyyteen.

Alta löydät kyseisen hasalevyksi muunnetun kappaleen. Siitä vain kappale soimaan ja kuvittelemaan, miltä se kuulostaisi pienissä tötsyissä.

Lisää luettavaa