”Keikka päättyi poliisin etälamauttimiin ja kaasutukseen” – Julma H kommentoi Rumballe eilisiä tapahtumia

Lance Kooma

Julma H esiintyi eilen 10. elokuuta Musta Kallio -avajaistapahtumassa Dallapénpuistossa Helsingissä. Sosiaalisen median lähteiden mukaan poliisi saapui paikalle sankoin joukoin, vaati musiikin keskeyttämistä, suoritti useamman kiinnioton ja kaasutti ihmisjoukkoa.

”Keikka päättyi poliisin etälamauttimiin ja kaasutukseen”, kirjoitti Julma H Facebookissa. Rumba soitti artistille.

Mitä Dallapénpuistossa tapahtui sinun näkökulmastasi?

”Poliisi tuli ja pisti paikan niin sanotusti matalaksi. Me ei jääty sinne kaasutettavaksi vaan painuttiin heti helvettiin. Moni sinne jäi, ja ilmeisesti useampiakin turisteja – ulkomaalaisia naisia siellä itki, jotka eivät ymmärtäneet niin sanotusti alan lainalaisuuksia. Kaasua ja etälamauttimia käytettiin, ja ilmeisesti projektiililaukaisinkin oli esillä.”

”Mikään uusi juttuhan tämä ei ole enää. Kun poliisi on saanut noita vempaimia, ei aseeksi luokiteltavia projektiililaukaisimia ja muita, niin sitten tullaan joka paikkaan täydessä varustuksessa heiluttelemaan niitä jokaiselle vähääkään hanttiin pistävälle.”

Rumba on jättänyt yhteydenottopyynnön Helsingin poliisin viestintäosastolle.

10.–14. elokuuta järjestettävä Musta Kallio on ”anarkistinen viikko täynnä tapahtumia ja monenlaista tekemistä”.

Päivitys 12.8.2016 klo 9.05: Poliisi ei vastannut kommenttipyyntöön, mutta julkaisi tiedotteen, jossa mm. kiistetään projektiililaukaisimen käyttö.