Klasu tekee ajatonta popmusiikkia Egotripin hengessä, mutta kertoo soittavansa Oasiksessa tai Totossa

Klasu on helsinkiläinen laulaja ja lauluntekijä, jonka debyyttialbumi ilmestyy 27.3. Drink Tonight Recordsin julkaisemana. Aiemmin Klasu on soittanut yhtyeissä kuten Common Tones, Wojciech, Koria Kitten Riot sekä Traffic Island. Uusi albumi on Klasun ensimmäinen soololevy. Se soi ajattomasti, ja sen voisikin kuvitella houkuttelevan puoleensa esimerkiksi Egotripin ystäviä.

Rumba otti Klasuun yhteyttä albumin tiimoilta ja kyseli, mistä levyn tarinat kertovat. Awww-huudahduksia sitten lukijalta luvassa!

Ennakkoon voit kuunnella tulevan albumin haastattelun alta. Suosittelemme vahvasti, sillä näin komeaa popmusiikkia harvoin kuulee.

Ainoa oikea Klasu on tietenkin Klaus Järvinen. Mitä yhdistää artisti Klasua ja Klaus Järvistä?

”Kysymys jättää sovituksensa ja sointivärinsä puolesta toivomisen varaa, mutta loppupuolen instrumentaaliosuus jatsillisine elementteineen lämmitti sen verran, että annan silti 7.”

Tyttö sekoitti pääsi muutama vuosi sitten, mutta hän lähti maailmanympärimatkalle. Tapahtumia seurasi ihastumisen ja ikävöinnin ristiaallokko, jonka takia aloit kirjoittaa albumin kappaleita. Mikä olisi oma unelmalomakohteesi ja miksi?

”Ainakin omassa tuttavapiirissäni jengi tuntuu tosi paljon kiertävän palloa nykyään. Onhan se siistiä nähdä erilaisia paikkoja tai päästä välillä erilaiseen kulttuuriin tai leppeämpään ilmastoon. Toisaalta paikalla ei aina ole minulle niin paljon merkitystä. Silloin kun itsellä ja muilla on hyvä olla, olen unelmakohteessa.”

Olet indiediggareille tuttu Common Tonesista, Wojciechista, Koria Kitten Riotista sekä Traffic Islandista. Oletko tyytyväinen osaasi Suomen musiikkikentällä, vai haluatko tulla kuuluisaksi?

”Toisinaan kun joku kysyy missä olen soittanut aiemmin, vastaan vaikka Oasis tai Toto. Siitä syntyy monesti hauskempia keskusteluja verrattuna jonkun vaikean bändin nimen tavaamiseen. Toton sentään melkein kaikki tuntevat. Pyrin tekemään omasta mielestäni hyvää musiikkia. Ne, jotka ovat samoissa meiningeissä saattavat sitä kautta oppia myös tuntemaan minut. Se riittää.”

Mitä kuuluu tytölle, joka sekoitti pääsi? Onko hän yhä mukana elämässäsi?

”Olen tosi kiitollinen siitä, miten paljon olen saanut tähänastisten hölmöilyjen lomassa tavata mahtavia ihmisiä. Monet tyypit sitten jäävät elämään omaan maailmaan omaa elämäänsä. Toisinaan näiden kohtaamisten tunnelmat jäävät elämään myös lauluihin. Se on kyllä tosi siisti juttu. Niin, ja pää on edelleen useimmiten melko sekava.”

Milloin ihminen on herttaisimmillaan?

”Silloin kun katseet kohtaavat rakkaan ihmisen kanssa ja silmistä voi nähdä, miten paljon toinen välittää. Kun tahtoo toiselle vain kaikkea parasta on varmasti itsekin herttaisimmillaan.”