Klubikokemus ilman känniä? Uudessa helsinkiläistapahtumassa tavoitellaan turvallisempaa tilaa

Uusi klubi aloittaa Kaikussa.

Helsingissä on pian mahdollista juhlia ilman pelkoa krapulasta, sillä Kallion Kaiku-klubilla järjestettävissä Sober Furious -pippaloissa ei tarjoilla eikä nautita lainkaan alkoholia.

Darravapaa-yhteisön, Club Kaikun sekä start-up yritys Eventualin yhteistyössä suunnittelema konsepti pääsee käytäntöön ensimmäisen kerran 23. maaliskuuta. Tapahtumassa esiintyy dj:t Nina Frei, Renaz Ebrahimi, Toni ”Lil’Tony” Rantanen ja Windows95man eli Teemu Keisteri.

Tapahtuman pääjärjestäjä on viime vuonna perustettu Darravapaa-yhteisö, joka puhuu alkoholittomuuden puolesta ja pyrkii normalisoimaan juomattomuuden. Sen perustajat Laura Wathén ja Katri Ylinen ovat hakeneet sober curious -ilmiön mukaan nimettyyn konseptiin inspiraatiota ulkomaiden alkoholittomista klubeista. Kaksikko uskoo, että kysyntää riittää myös Suomessa.

”Helsingissä on kasvava joukko ihmisiä, jotka haluavat tanssia ja juhlia vähä-alkoholisesti tai kokonaan ilman alkoholia”, perustajat kommentoivat.

Täysi-ikäisille tarkoitetulla klubilla halutaan myös turvata kaikkien osallistujien fyysinen ja henkinen turvallisuus.

”Humalakäyttäytymisen lieveilmiöt, kuten huutelu ja häirintä vähenee radikaalisti alkoholittomissa bileissä.”

Tapahtuman lipunmyynnistä vastaa niin ikään viime vuonna perustettu Eventual, joka haluaa tuoda demokratiaa ja monimuotoisuutta tapahtuma-alalle yhteisövetoisella konseptillaan.

”Sober Furious on malliesimerkki siitä, että maailma muuttuu. Haluamme tukea tätä positiivista muutosta, jossa yleisö voi mahdollistaa kaikkea sitä uutta ja ihmeellistä, jolle voisi olla kysyntää”, kommentoi Eventualin perustaja ja toimitusjohtaja Miia Khan.

Ennakkolippu Sober Furious -klubille maksaa 12 euroa. Liput ja lisätiedot Eventualin nettisivuilta.

Lisää luettavaa