Kokeellinen hiphop-yhtye Clipping saapuu ensimmäiselle Suomen keikalleen

Clipping nähdään syksyllä Helsingissä.

12.07.2022

Korjaus uutiseen: Toisin kuin otsikossa ja jutussa väitetään, Clipping on esiintynyt Suomessa ennenkin: Yhtye nähtiin vuoden 2017 Worldcon-scifitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Kokeellinen hiphop-yhtye Clipping saapuu Suomeen ensi syksynä. Yhdysvaltalainen kolmikko nähdään Helsingissä Kuudennella Linjalla 22.9.2022, ja kyseessä on yhtyeen ensimmäinen keikka Suomessa.

Tuottaja-ystävykset William Hutson ja Jonathan Snipes perustivat Clippingin vuonna 2009 Los Angelesissa. Muun muassa noisesta ja Dr. Drestä inspiroituneet tuottajat ottivat seuraavana vuonna mukaansa räppäri Daveed Diggsin, ja kolmikon ensimmäinen Midcity-niminen julkaisu ilmestyi omakustanteena vuonna 2013, saaden hyvän vastaanoton. Kesällä 2014 ilmestyi Clippingin ensimmäinen virallinen studioalbumi Clppng maineikkaan Sub Pop -levymerkin kautta.

Clippingin viimeisin kokopitkä ilmestyi kesällä 2020. Tähän mennessä yhden mixtapen, kaksi ep:tä ja neljä studioalbumia julkaisseen kolmikon soundia on verrattu muun muassa Death Gripsiin ja My Bloody Valentineen.

Liput keikalle löydät täältä.

Clipping (US)
Helsinki, Kuudes Linja
22.9.2022

Lisää luettavaa