Kokeellisen musiikin ja avantgarden kotimaiset legendat juhlivat ”suurin piirtein” tasavuosiaan

Verde ja Keuhkot Porissa.

Validi Karkia -klubilla suomalaisen erikoismusiikin pioneerit juhlivat suurin piirtein 30v. ja 20v. taiteilijajuhlaansa. Validi Karkian lauantain alkuillan konsertissa nähdään nimittäin suomalaisen kokeellisen musiikin ja avantgarden kuninkaalliset Verde ja Keuhkot.

Luvialaislähtöisen analogi-elektronisen soitinrakentamisen huippunimi Mika Rintala Verde-yhtyeineen esiintyi jo kaikkein ensimmäisellä Validi-klubilla 18.2.2011. Ensimmäinen Verde-levy Musical for Cats ilmestyi 1998. Sittemmin Verdeltä on julkaistu muun muassa Otto Donnerin kanssa tehty yhteislevy sekä elokuvaohjaaja Petri Hagnerin kanssa toteutettu lyhytelokuva Rhapsody No. 11 ja tulossa on vuoden lyhimmästä päivästä kertova ´Impression winter solstice´ -lyhytelokuva. Verde pitää tällä kertaa sisällään Rintalan lisäksi Hagnerin, kansanmuusikko-soitinrakentaja Rauno Niemisen, äänisuunnittelun professori Juhani Liimataisen sekä Seinäjoen kaupunginorkesterin käyrätorven äänenjohtaja Seppo Istukaissaaren.

Keuhkot juhlii 30-vuotista olemassaoloaan tänä vuonna. Kake Puhuu eli Kalevi Rainio on Keuhkojen ainoa jäsen ja primus-moottori. Julkaisuja on kertynyt toistakymmentä muun muassa Bad Vugum- ja Ektro-levymerkeille. Vahvasti performatiiviset keikat ovat ite-taidetta painavalla sanomalla ja poikkeuksellisella musiikilla, joka seikkailee omaäänisesti Residentsin ja Wagnerin hengessä vahvoin etnisin vaikuttein. Kake Puhuu ja Mika Rintala ovat tehneet myös yhteistyötä. He muodostivat Jussi Lehtisalon kanssa 2000-luvun alussa yhden albumin julkaisseen Eturivi-trion.

Tapahtuman Facebook-sivulle pääset tästä.