Kolme päivää musiikkia korkeimmalla mahdollisella tasolla – tutustu DIG.-ohjelmaan!

DIG.-festivaali alkaa tänään Helsingin Musiikkitalossa. Ohjelmassa on kolme päivää (10.–12.10.) huippujazzia. Pyysimme tapahtuman taiteellista johtajaa Mikko Helevää perustelemaan kansainvälisten vieraiden buukkaukset ja kertomaan, miksi paikan päälle kannattaa saapua.

Aaron Goldberg

”Aaron Goldberg on briljantti ja monipuolinen pianisti, joka hallitsee sekä jazzmusiikin perinteen että sen modernit virtaukset. Hän on oman trionsa lisäksi soittanut myös monien merkittävien jazzmuusikoiden yhtyeissä (mm. Betty Carter, Joshua Redman, Wynton Marsalis ja Kurt Rosenwinkel). Myös pedagogina kunnostautunut Goldberg on samalla Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän Artist in Residence – vieraana kahden viikon ajan opettaen jazzmusiikin opiskelijoita.”

”Aaron Goldbergin trio (basistina Reuben Rogers ja rumpalina Gregory Hutchinson) tekee musiikkia korkeimmalla mahdollisella tasolla aina hetkessä eläen!”
 

Joyce Moreno
 
”Joyce Moreno on pitkän uran tehnyt (ensilevytys jo 1960-luvulla) loistava laulaja, kitaristi ja säveltäjä. Jazzin ja brasilialaisen musiikin välillä on ollut kiinteä yhteys aina 1950- ja -60-lukujen taitteesta alkaen.”
 
”Brasilialaisen musiikin sensuelli lämpö ja elämänilo ovat juuri sitä, mitä syksyn viiletessä kaivataan!”


 
Pasquale Grasso
 
”Jazzperinteen hallitseva, virtuoosimainen Pasquale Grasso on vienyt soolojazzkitaransoiton teknisessä mielessä uudelle tasolle. Grasson soolokitarismi ei perustu efektilaitteiden käyttöön, vaan hän soittaa kaiken instrumentillaan reaaliaikaisesti. Monet nykyjazzkitaristit (mm. Kurt Rosenwinkel) ovat osoittaneet arvostustaan Grassolle.”

”Grasso näyttää, mitä kaikkea yksi mies pystyy kitaralla soittamaan!”
 

Fredrik Kronkvist
 
”Kronkvist on hieno saksofonisti, jota on Suomessa kuultu vähemmän kuin monia muita ruotsalaisia kollegoitaan. Kronkvistin ruotsalais-yhdysvaltalais-kuubalainen Afro Cuban Supreme -yhtye täydentää oivallisesti tämän vuoden DIG.-festivaalin teemaa, jossa brasilialaiset ja afrokuubalaiset vaikutteet sekä jazzperinne kohtaavat.”
 
”Luvassa on afro-kuubalaisten rytmien ilotulitus, joka ei jätä ketään kylmäksi!”

DIG.festivaali Facebookissa.