Kolme syytä mennä viikonloppuna Modern Sky Helsinkiin – tutustu näihin artisteihin!

Tulevana viikonloppuna Helsingissä rakennetaan siltaa Aasian ja kansainvälisten musiikkimarkkinoiden välille. Tämä saattaa kuulostaa tylsältä pukumiesten selkääntaputteluseminaarilta, mutta on todellisuudessa jotain aivan muuta.

Modern Sky Helsinki järjestetään 26.–27. elokuuta Ääniwallissa Helsingissä. Artisteja saapuu Euroopasta, Aasian monesta kolkasta ja Pohjois-Amerikasta. Yleisö tuskin on pukumiehiä, vaan monenkirjavaa musiikinystävää, ja koska tyylillinen kirjo myös artistien kesken on lavea, poimimme tärpin per maanosa.

Euroopasta: Wild Beasts
Wild Beasts flirttaili kuulijoilleen funkahtavan taiderockinsa avulla tyylipuhtaasti. Viidennelle levylleen, Boy Kingille (2016), brittibändi nosti kierroksia ja sai ainakin osan faneista takajaloilleen, kun hienovarainen seksuaalisuus vaihtui suoraviivaisemmaksi pumppaukseksi. On täysin varmaa, että jälkimmäinen osasto toimii lavalta käsin lekan lailla.

Aasiasta: Eyedress
Eyedress ilmoittaa Facebook-sivulla tyylilajikseen ”psychedelic”, eikä väitettä pysty tyrmäämäänkään. Filippiiniläisartistin psykedelia kumpuaa witch housen estetiikasta, kotikutoisesta synteettisyydestä ja lapsellisesta tarinoinnista. Eivät kenties perinteisimpiä psykedelian mittareita, mutta Eyedressin käsissä arvaamattomia reaktioita tuottava kaava.

Pohjois-Amerikasta: The Mystery Lights
Mitäpä garage rockin saralla voisi enää olla tekemättä. Muutaman soinnun ja muutaman minuutin energisiä purkauksia on ehditty tallentaa puolessa vuosisadassa niin paljon, että mikä ihme voisi saada vielä kiinnostumaan. Annan vinkin: vaivattomasti rullaavat kappaleet, jotka ovat muita nyky-yrittelijöitä parempia, ja suoraan garage-jumalilta lainatut soundit. Kun luetellut asiat ovat kondiksessa, rock’n’roll kyllä toimittaa sen minkä lupaa.

Tutustu koko ohjelmaan festivaalin kotisivuilla.