Kommentti: Festivaali yllättyi, että poliittisesti epäkorrektina mainostamansa bändi oli poliittisesti epäkorrekti

Salamat ovat iskeneet sosiaalisen median sääkartoissa Etelä-Karjalassa. Katalyyttinä myräkälle toimi lappeenrantalaisfestivaali, joka buukkasi kesän kattaukseen brittipunkin veteraanin.

Festivaali mainosti bändin olevan ”tunnettu poliittisesta epäkorrektiudestaan” ja lupasi että ”pimenevässä kesäillassa on tarjolla silkkaa röyhkeyden multihuipentumaa”.

Kun tasa-arvon puolesta liputtavat ja syrjintää vastaan taistelevat yksilöt kerääntyivät massaksi internetin barrikadeille kritisoimaan bändin poliittisesti epäkorrekteja sanoituksia, festivaali joutui puolustuskannalle.

Tapahtuma tiedotti sanoutuvansa irti kaikenlaisesta syrjinnästä ja kannattavansa tasa-arvoa. Festivaali jopa pyysi selvitystä bändiltä itseltään sen sanoituksista.

Toisin sanoen, festivaali yllättyi, että poliittisesti epäkorrektina mainostamansa bändi paljastuikin poliittisesti epäkorrektiksi.

Tätä uutista ei tarvitse lukea Lehti-lehden kaltaiselta satiirisivustolta, vaan kyseessä on Anti-Nowhere Leaguen buukkaus LPRHC Festiin.

Bändin toiminta perustuu puoleentoista sointuun ja saippualla pestävään suuhun. Sen sanoitukset ovat kautta linjan provosoivaa tölvintää kaikkiin ilmansuuntiin. Referenssit voisivat löytyä vaikkapa akselilta GG Allin–Klamydia.

Barrikadeille ei noustu vanhusten kullien lutkutuksesta, ei vuohien nussimisesta, ei koulutyttöjen panemisesta. Nämä miehet naureskelevat myös homoille.

On hieno asia, että homofobia koetaan inhottavaksi asiaksi punkskenessä vuonna 2016, mutta kun banaalein keinoin purettavaa vitutusta aletaan selitellä festivaalin ja bändin suunnalta, voittajiksi selviytyvät ainoastaan ne, jotka ovat näyttöpäätteiden ääressä popkornikulhojen kera.