Kommentti: Jäähallilta kirpputorille – Remu on viraalivitsi, jota yhä puolustellaan

Helsingin Jäähallilta Tammiston kirppikselle on matkaa 12 kilometriä. Henkinen matka on helvetin paljon pidempi. Remu kulki sen niin vauhdikkaasti, etteivät häntä idolisoivat ole tajunneet sitä vieläkään, kirjoittaa Jukka Hätinen.

07.10.2019

Valtava siivu suomalaisen rockin historiaa paketoitiin tammikuussa 2018, kun Remu Aaltonen soitti jäähyväiskeikkansa täpötäydessä Helsingin Jäähallissa. Kaikella kunnioituksella: olihan siihen aihettakin.

Jäähyväiskeikka antoi signaalin, että Remunkin on täytynyt tajuta rock’n’rollin olevan aika kaukana itsesensuurittomasta kapuloilla sohimisesta.

Youtube-klippiä surullisenkuuluisasta Kallio Block Partyn keikasta (2017) on katsottu enemmän kuin suurinta osaa Remu & Hurriganes -yhtyeen Electric Play -albumin (2016) biiseistä on kuunneltu Spotifyssa. Vittuilu ja päin vittua kolistelu kiinnostaa, musiikki vähemmän.

Remu & Hurriganes -jäähyväiskeikasta ei ehtinyt kulua montaa kuukautta, kun Remu totesi, että ”täytyy tässä tapauksessa nyt snadisti joustaa”. Remu plays Hurriganes aktivoitui ja alkoi soitella pistokeikkoja pikkuklubeilla. Eipä tuo yllätys ollut: comebackeja on maailma väärällään, eikä Remuakaan tunneta parhaiten sanansa mittaisena miehenä.

Viime viikonloppuna kaljupäisen tirehtöörin sirkus teki uuden pohjanoteerauksen. Remua mainostettiin Tammiston kirppiksen vetonaulana yhdessä ”AC/DC:n alkuperäislaulaja” Dave Evansin kanssa. ”Legendat tapaavat!”, mainoskuva huusi.

Suomalaisesta vinkkelistä katsottuna Remu on kiistatta rockin legenda, yhdellä singlellä ennen bändin oman linjan löytämistä laulanut Evans ei. Niin vain nämä kaksi rock’n’rollin veteraania kohtasivat saippuakuplakoneen alla, ryvettämässä niitä jäljellä olevia kunnian rippeitään.

Remu plays Hurriganes -keikoille meno lienee nykyisin koodinimi perskänneille, joten kuvamateriaalista ja todistajalausunnoista ei ole runsauden pulaa. Sunnuntai-iltapäivänä vantaalaisella kirpputorilla älypuhelin pysyi järjestäjätahon kourassa ja kuvasi karmaisevan videopätkän ”legendojen tapaamisesta”.

”Quite an event. I don’t normally do this”, Evans alusti Highway to Hellin kuin kolarin ennakoiden.

Muun muassa Royals– ja Wigwam-yhtyeissä vaikuttanut Mikko Rintanen soitti urheasti koskettimilla rumpukomppia, kun Remu teki sähkörumpujen takana kaikkensa AC/DC-klassikon tuhoamiseksi. Eikä Remulle luultavasti hieman tutummat Hurriganes-rallit sujuneet sen paremmin.

”Kyllä Remu veti ikäisekseen hyvin ja jengi diggas”, Facebookin fanilasiryhmissä ylistettiin.

Helsingin Jäähallilta Tammiston kirppikselle on matkaa 12 kilometriä. Henkinen matka on helvetin paljon pidempi. Remu kulki sen niin vauhdikkaasti, etteivät häntä idolisoivat ole tajunneet sitä vieläkään.

Tammiston kirpparilla kuvatun videon striimauskerrat ovat jo ohittaneet jäähyväiskeikasta julkaistun livelevyn monen biisin kuuntelukerrat Spotifyssa.

Lisää luettavaa