Kortepohjasta Kallioon kulkenut tuore artisti voi olla hyvinkin Suomen musiikkikentän uusi supertähti – tältä kuulostaa uusi bängeri

Sonia julkaisi singlen.

10.05.2024

Jyväskylän Kortepohjasta lähtöisin oleva 22-vuotias Sonia on Johanna Kustannus -levy-yhtiön uusin kiinnitys. Yhteistyön avaa tuore single Kontrollii.

Sonia debytoi vuonna 2022 singlellään Kirjeitäsi. Artistin aikaisemmista julkaisuista kuunnelluimmaksi on noussut viime vuonna ilmestynyt Näätkö sen? -single, jolla vierailee Lauri Haav. Musiikin parissa kasvanut artisti tunnetaan myös rumpalina.

Nyt Sonia keskittyy soolouraansa. Projektin vastaavana tuottajana toimi Miikka Koivisto, joka on työskennellyt muun muassa Paperi T:n, Iben, Melon sekä Pariisin Kevät -yhtyeen kanssa. Koivisto tunnetaan myös Ruusut-kokoonpanosta.

Sonia kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Tähän biisiin on tiivistetty mulle monta tärkeetä juttua. Tää kuvaa mun rumpaliutta, tekemisen tempoa ja sitä fiilistä mitä haluun ylläpitää: ei tarvii olla kukaan tai omistaa mitään, kamat voi kulkee mukana vaikka vanhassa IKEA-kassissa, kunhan on intohimo tekemiseen. Mä oon unelmoinu tästä uudesta aikakaudesta jo kauan, enkä malta oottaa et pääsen esittelee itestäni lisää puolia, joita ei oo aikasemmin nähty.”

Viime kesänä artisti esiintyi muun muassa Flow’ssa, Ruisrockissa ja Provinssissa. Kuluvan vuoden aikana Sonialta ilmesyy uusia kappaleita, ja debyyttialbumi ilmestyy loppuvuodesta 2024.

Kuuntele biisi alta.

Lisää luettavaa